• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ: Μάχη τιτάνων με τον Marquez νικητή!
Εκπληκτικό σόου από Marquez-Rossi, πολλές πτώσεις στον 1ο αγώνα
Νέα 24/03/2014 - 00:13

Ο Marc Marquez ξεκίνησε την υπεράσπιση του Τίτλου του με το δεξί, κερδίζοντας με την αξία του την πρώτη θέση στο σημερινό αγώνα του Κατάρ, τον πρώτο για την αγωνιστική σεζόν του 2014! Η νίκη ωστόσο δεν χαρίστηκε στον Ισπανό, ο οποίος χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του αναγεννημένου Valentino Rossi!

 

Ο αναβάτης της Repsol Honda ενεπλάκη σε μια μάχη που έκοβε την ανάσα με τον Vale, τον οποίο και κατάφερε να κερδίσει για μόλις 0.259δ! Ενάμιση μήνας μακριά από τη δράση και το πονεμένο του πόδι, δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον δαιμόνιο Marquez από το να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος και 7η του συνολικά στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Jorge Lorenzo να κάνει μια από τις γνωστές του τρομερές εκκινήσεις και να αναλαμβάνει τα ηνία στην πρώτη στροφή της πίστας. Ωστόσο το δράμα δεν άργησε για τον Ισπανό, ο οποίος είχε επικρατήσει στην πίστα του Κατάρ τα δυο προηγούμενα χρόνια.

 

Ο Jorge έχασε το μπροστινό της Μ1 του και κατέληξε στην άσφαλτο. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε - με το χειρότερο τρόπο - ο αγώνας για τον Lorenzo. Στην εκκίνηση τα πήγε εξαιρετικά ο Bradley Smith, με τον Stefan Bradl να είναι αποκάλυψη, καταφέρνοντας να περάσει δεύτερος έχοντας ξεκινήσει από την τρίτη σειρά της εκκίνησης!

 

Με την πτώση του Jorge, o Stefan Bradl ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, έχοντας πίσω του τον ανεβασμένο Marc Marquez, ο οποίος συνήλθε γρήγορα από την τέταρτη θέση στην οποία έπεσε και άρχισε να κυνηγά τον Γερμανό αντίπαλό του. Στην τέταρτη θέση ένας πολύ καλός Iannone - είχε δείξει τη δύναμή του ήδη από το ζέσταμα νωρίτερα - ενώ ο Vale σκαρφάλωσε στην πέμπτη, έχοντας πέσει ως την όγδοη θέση στην αρχή.

 

Ο Ιταλός της Pramac Ducati (Iannone) δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε ένα καλό αποτέλεσμα τη δυνατή του αρχή στον αγώνα, καθώς στον δεύτερο μόλις γύρο έπεσε. Στη συνέχεια μπήκε και πάλι στην πίστα για να τερματίσει δέκατος. Στους μπροστά, ο Stefan Bradl συνέχιζε να προηγείται, με τον Marquez να περιμένει υπομονετικά την κατάλληλη ευκαιρία, μην αφήνοντας τον Γερμανό να πάρει ανάσα.

 

Λίγο πιο πίσω, ο Alvaro Bautista ξεκίνησε να κάνει μερικούς πολύ γρήγορους γύρους και σταδιακά κάλυπτε τη διαφορά του από τους μπροστά και σύντομα πέρασε τον Smith - ο οποίος έχανε ρυθμό - και πήρε την τέταρτη θέση, με τον Rossi να συνεχίζει την ανοδική του πορεία και να πλασάρεται πίσω από τον Ισπανό του Gresini!

 

Οι Rossi και Bautista είχαν μια σύντομη μονομαχία για την τρίτη θέση, με τον Ιταλό σούπερ-σταρ να καταφέρνει να επικρατεί του αντιπάλου του στον έβδομο γύρο. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μια πρώτη μονομαχία με τον Marquez, την ώρα που ο Bradl προηγούνταν πάντα και ο Smith ήταν τέταρτος, μπροστά από τον Pedrosa και Bautista που πάλευαν για τη 4η θέση.

 

Στον ένατο γύρο είχαμε ακόμα ένα δράμα, με τον Stefan Bradl να πέφτει από τη μοτοσυκλέτα του και να δίνει το προβάδισμα στον Marquez, με τον Rossi να μην αφήνει σε κανένα σημείο τον αντίπαλό του να ανασάνει! Οι δυο τους άρχιζαν να φτιάχνουν μια μικρή διαφορά, με τον Pedrosa να αρχίζει να κατεβάζει χρόνους και να ξεπερνά την ατυχία στην εκκίνηση (πρόβλημα με τον συμπλέκτη του) που του στέρησε μερικές θέσεις.

 

Οι (πολλές) πτώσεις συνεχίστηκαν, με τον Bradley Smith να μην κρατά τη ψυχραιμία του και κάνοντας το λάθος να τίθεται εκτός αγώνα! Ο Βρετανός έπεσε στη δεύτερη στροφή του 19ου γύρου (από τους 22), ενώ λίγο αργότερα την ίδια μοίρα είχε ο Bautista που τα έδινε όλα για μια θέση στο βάθρο.

 

Όλα τα βλέμματα πλέον, ήταν στραμμένα στο παρελθόν και στο μέλλον του MotoGP! Ο "παλιός" Valentino Rossi είχε τρομερό ρυθμό πάνω στην Μ1 του - έχοντας επιλέξει, όπως και οι περισσότεροι, το μεσαίο πίσω ελαστικό - ενώ ο Marc Marquez κρατούσε την πρωτιά, σφίγγοντας τα δόντια για να αντέξει πάνω στη μοτοσυκλέτα του στους τελευταίους γύρους! Να σημειώσουμε ότι ο Marquez ήταν ο μόνος από τους μπροστά που επέλεξε το σκληρό πίσω ελαστικό!!

 

Προς το τέλος, ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά ξεσηκώνοντας τους εκατομμύρια οπαδούς του κορυφαίου αθλήματος στους δυο τροχούς στον κόσμο! Στον προτελευταίο γύρο οι Rossi και Marquez άλλαξαν θέσεις, με τον Ιταλό να εκμεταλλεύεται ένα μικρό λάθος του Marquez και να περνάει μπροστά. Ωστόσο δεν έκλεισε και ο ίδιος τη γραμμή του και ο επιθετικότατος Marquez τον πέρασε και ήταν αυτός που έστριψε πρώτος στην τελευταία στροφή της πίστας.

 

Από εκεί και πέρα, ο Marquez εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή που έκανε για το σκληρό πίσω ελαστικό, καταφέρνοντας - κάτι εντυπωσιακό πράγματι - να κάνει τον καλύτερο γύρο στον αγώνα στον 22ο (!) και να μην αφήσει κανένα περιθώριο στον Rossi να τον περάσει! Στην τέταρτη θέση ο Aleix Espargaro, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δικαιολόγησε τη δυναμική των προηγούμενων ημερών. Εκμεταλλευόμενος ωστόσο τις πολλές πτώσεις μπροστά του, κατάφερε να πάρει την καλύτερή του θέση σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

Στις επόμενες θέσεις το δίδυμο των Ducati, που δεν είχαν ποτέ το ρυθμό για να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Ακόμα είναι νωρίς για τους κόκκινους, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει τους πρώτους 11 βαθμούς και τον Crutchlow τους 10 της επόμενης θέσης. Στα θετικά, το γεγονός ότι ο Dovi μείωσε περίπου στο μισό τη διαφορά του από την κορυφή, σε σχέση με τον περσινό αγώνα (πέρυσι ήταν 24δ πίσω και φέτος 12δ). Το αξιοπερίεργο για την Ducati, το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα του Crutchlow φάνηκε να μένει από βενζίνη λίγο πριν τερματίσει, κάτι που εν τέλει κατάφερε!

 

Ο Scott Redding ήταν αρκετά πιο πίσω και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Βρετανός της Ducati, ωστόσο ήταν πολύ χαρούμενος μιας και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο rookie στην κατηγορία κατάφερε να είναι αυτός η καλύτερη OPEN Honda στην τελική κατάταξη.

 

Ο Michael Laverty ήταν ανυπόμονος στη γραμμή εκκίνησης και δέχτηκε ride through ποινή. Στο τέλος έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην 16η θέση, μια θέση πίσω από τον (rookie) ομόσταυλό του, Broc Parkes. Ο Pol Espargaro δεν κατάφερε να τερματίσει τον πρώτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας αντιμετωπίσει ένα τεχνικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Κατάρ: Νίκησε ο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτ. της Ημέρας: "Υπό το φως των προβολέων"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα