• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Κατάρ: Νίκησε ο Rabat!
Ο Nakagami ανέβηκε στο βάθρο αλλά ακυρώθηκε!
Νέα 24/03/2014 - 01:02

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε πολύ άσχημα στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα της χρονιάς για τη μεσαία κατηγορία, ο Tito Rabat διέθετε την απαραίτητη εμπειρία για να διαχειριστεί εξαιρετικά την κατάσταση και να πάρει την πρώτη θέση, μπροστά από έναν εντυπωσιακό Takaaki Nakagami που τα έδωσε όλα για τη νίκη!

 

Ο Tito Rabat - αν και σε δηλώσεις του δεν θέλει να το παραδεχτεί - φαντάζει και είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, κάτι που απέδειξε στο σημερινό αγώνα, αν και καρδιοχτύπησε από τον πολύ ανταγωνιστικό Nakagami, τον οποίο και κατάφερε να κερδίσει για μόλις 40 χιλιοστά! Ο Rabat έκανε το λάθος και ανοίχτηκε στον πρώτο γύρο, χάνοντας το πλεονέκτημα της pole και πέφτοντας στην πέμπτη θέση.

 

Μετά το τέλος του αγώνα και αφού είχε γίνει η απονομή στο βάθρο, έγινε γνωστό ότι ο Nakagami είχε χρησιμοποιήσει ένα μη εγκεκριμένο φίλτρο αέρα και ακυρώθηκε! Πολύ καλός ο έμπειρος Mika Kallio, αν και στο τέλος δεν κατάφερε να διατηρηθεί στο ρυθμό των δυο πρώτων και αρκέστηκε στην τρίτη θέση, που έγινε δεύτερη μετά την ακύρωση του Ιάπωνα αναβάτη.

 

Τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Kallio ήταν ο Tom Luthi, ο οποίος πήρε ανέλπιστα τους βαθμούς που αναλογούν στην τρίτη θέση του αγώνα. Πολύ κοντά του, στα τρία δέκατα διαφοράς, ο Maverick Vinales που είχε πολύ καλή παρουσία στον αγώνα, μετά τις δύσκολες χτεσινές κατατακτήριες. Ο Simone Corsi ήταν συγκινητικός και κατάφερε από τη δέκατη θέση του grid να σκαρφαλώσει ως την τέταρτη, ενώ στο τέλος επικράτησε και του rookie Sam Lowes, ο οποίος είχε μια εξαιρετική πρώτη παρουσία στα δρώμενα της Moto2. Με την ακύρωση του Nakagami, οι δυο τους πήραν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

 

Πολλές οι πτώσεις και τα προβλήματα στον πρώτο αγώνα της σεζόν για την Moto2. Καταστροφικό ξεκίνημα για τους Josh Herrin και Johann Zarco που έπεσαν στον πρώτο γύρο, με τους De Angelis και Xavier Simeon να εμπλέκονται και αυτοί στο περιστατικό. Οι Gino Rea και Mashel Al Naimi (έκτακτη συμμετοχή) αναγκάστηκαν να σταματήσουν εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων.

 

Οχτώ γύρους πριν το τέλος, έπεσαν και οι Axel Pons και Marcel Schrotter, ενώ ο Dominique Aegerter - πέντε γύρους πριν την καρώ σημαία - τέθηκε νοκ άουτ, αφού η μοτοσυκλέτα του έβγαζε καπνούς. Το σερί των 33 συνεχόμενων αγώνων με βαθμούς, σταμάτησε στο Κατάρ για τον Ελβετό. Ο Nico Terol αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του και οπωσδήποτε θα είναι αποφασισμένος να επανορθώσει στον επόμενο αγώνα του Τέξας, όπου και είχε επικρατήσει πέρυσι.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Θέλω κι άλλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Κατάρ: Μάχη τιτάνων με τον Marquez νικητή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα