• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
A.Espargaro: Μπορούμε βάθρα!
Στο Κατάρ θα ήμουν κοντά στους Marquez-Rossi αν...
Νέα 01/04/2014 - 16:47

Ο Aleix Espargaro εμφανίστηκε βέβαιος ότι είχε το ρυθμό για να μείνει κοντά στους πρώτους του αγώνα στο Κατάρ, αν δεν είχε τις δυο πτώσεις που του έκοψαν τη φόρα στις κατατακτήριες δοκιμές της πίστας Losail.

 

Εκεί, όπου όλοι - συμπεριλαμβανομένου και του Valentino Rossi - περίμεναν να δουν τον Ισπανό άσο της NGM Forward να διεκδικεί και να κερδίζει μια θέση στην πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης. Ο A.Espargaro ήταν - όπως πάντα - γρήγορος πάνω στην OPEN Yamaha του, ωστόσο δυο λάθη κατέληξαν σε ισάριθμες πτώσεις, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι η πίεση έπαιξε το ρόλο της το Σάββατο.

 

"Είμαι χαρούμενος με το πως ξεκίνησε το Σ/Κ και για το ότι ήμουν πρώτος στις τρεις ελεύθερες δοκιμές, έχοντας καλό ρυθμό", δήλωσε ο Aleix Espargaro στο επίσημο site του Πρωταθλήματος. "Ενδεχομένως η πίεση και το άγχος, μιας και ήταν η πρώτη μου μεγάλη ευκαιρία να πάρω την pole position, να έπαιξαν το ρόλο τους κι έκανα δυο μεγάλα λάθη στις κατατακτήριες".

 

"Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξεκινήσω αρκετά πιο πίσω την Κυριακή και σαν να μην έφτανε αυτό, είχα καταστρέψει και τις δυο μου μοτοσυκλέτες! Έτσι, έπρεπε να αγωνιστώ με μια μοτοσυκλέτα επισκευασμένη, στην οποία δεν ένοιωθα πολύ άνετα", πρόσθεσε.

 

Ο Ισπανός κατάφερε να μετριάσει την άσχημη απόδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές, παίρνοντας την τέταρτη θέση που είναι και η καλύτερη της καριέρας του στο MotoGP, ωστόσο ήταν σίγουρος ότι θα πάλευε στα ίσα με τους Marquez και Rossi, αν δεν ήταν αναγκασμένος να ξεκινήσει από πιο πίσω στο grid.

 

"Κατάφερα να ηρεμήσω στον αγώνα και να πάρω την τέταρτη θέση και μαζί τους 13 βαθμούς. Είναι προφανές όμως, ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν δεν έκανα εκείνα τα δυο λάθη στις κατατακτήριες. Πραγματικά το πιστεύω ότι θα μπορούσα να παλέψω μαζί τους, αν είχα ξεκινήσει πιο μπροστά τον αγώνα. Στη διάρκεια του αγώνα είχα κοντινό ρυθμό με αυτόν του Marc και του Valentino, αλλά είχα κολλήσει ανάμεσα στις Ducati, από τις οποίες έχανα 10 με 15 χλμ/ώρα στην ευθεία", εξήγησε.

 

"Αν είχα ξεκινήσει με τους μπροστά, θα μπορούσα να είχα αντισταθμίσει το μειονέκτημα της τελικής μου στην ευθεία, με το slipstream. Πάντως έκανα αυτά τα δυο λάθη και πλήρωσα το τίμημα... θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο τώρα στο Τέξας".

 

Εκεί, ο Ισπανός θα έχει να "αντιμετωπίσει" μια μεγάλη ευθεία των 1.200 μέτρων! "Θα είναι δύσκολα τα πράγματα με την μεγάλη, πολύ μεγάλη πίσω ευθεία και γνωρίζουμε καλά ότι θα υποφέρουμε, τουλάχιστον μέχρι να πάμε στην Jerez όπου και θα έχουμε τα καινούργια φέρινγκ. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να παλέψουμε για το βάθρο σε πολλές πίστες! Πρέπει να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς φέτος, γιατί σκοπεύω στο τέλος να είμαι μέσα στους πρώτους έξι! Τώρα είμαστε τέταρτοι, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο".

 

Επόμενο άρθρο »

Scooter Moto Festival 2014

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Οι αντιδράσεις στα προσπεράσματα Vale-Marc!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα