• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Αυτά συμβαίνουν!
Σύγκρινε τον εαυτό του με τον Π.Π. στη F1, Sebastian Vettel!
Νέα 20/05/2014 - 14:10

Τα άσχημα αποτελέσματα του Jorge Lorenzo συνεχίζονται, με μοναδική καλή στιγμή τον αγώνα στην Αργεντινή, όπου και κατέκτησε το μοναδικό του βάθρο!

 

Ενώ στο Mugello θα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο τρίτο της φετινής αγωνιστικής σεζόν, ο Lorenzo - μετά την έκτη θέση του στον αγώνα της Γαλλίας - είναι μόλις πέμπτος στο βαθμολογικό πίνακα και 80 βαθμούς πίσω από τον Marquez!

 

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίζω να προπονούμαι και να περιμένω τη στιγμή μου», σχολίασε απογοητευμένος ο Lorenzo. «Βλέπουμε και στην F1 ότι ο Vettel κέρδιζε σχεδόν όλους τους αγώνες πέρυσι, ωστόσο φέτος έχει προβλήματα και ο ομόσταυλός του είναι πιο γρήγορος. Αυτά συμβαίνουν».

 

«Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να συνεχίζεις τη δουλειά. Σε κάθε αγώνα πλησιάζουμε στις πρώτες θέσεις».

 

Την ώρα που ο Vettel έχει να προσαρμοστεί σε νέους κανονισμούς στην F1, ο Lorenzo χρειάζεται να προσαρμοστεί στο νέο ελαστικό της Bridgestone. «Το ελαστικό είχε καλύτερη πρόσφυση στα πλάγια, αλλά αμέσως μόλις σηκώνω τη μοτοσυκλέτα σπινάρει στη μεσαία γόμα. Το ίδιο σε κάθε πίστα, στο Κατάρ, στο Τέξας κτλ. Η μοτοσυκλέτα δεν είναι ίδια στην επιτάχυνση, όπως πέρυσι».

 

«Πάντως το ίδιο είναι για όλους κι εδώ κερδίζει όποιος προσαρμόζεται καλύτερα στα νέα δεδομένα. Νομίζω ότι αποκτούμε σιγά-σιγά την περσινή μας εμπιστοσύνη, διότι είμαστε πιο σταθεροί. Ωστόσο για κάποιο λόγο, στους δυο τελευταίους αγώνες δεν μπόρεσα να δείξω τις πραγματικές μας δυνατότητες».

 

Την ώρα που στο Κατάρ και στο Τέξας, τα λάθη του Ισπανού χαρακτηρίζονται αγωνιστικά συμβάντα, περισσότερο προβληματίζει η έλλειψη ρυθμού του Lorenzo, τόσο στην Jerez όσο και στο Le Mans. Την ώρα μάλιστα που ο Marquez «κατάπινε» τους αντιπάλους του για να περάσει πρώτος, ο Jorge έχανε τη μάχη για την πέμπτη θέση από τον Pedrosa.

 

«Θεωρώ ότι η εκκίνηση είναι πολύ σημαντική διότι τα τελευταία χρόνια πάντα ήμουν στην πρώτη ή δεύτερη θέση κι έτσι μπορούσα να επικεντρωθώ στο να οδηγήσω όσο καλύτερα μπορούσα. Αν όμως ξεκινάς πέμπτος ή έκτος, για μένα - τη δεδομένη στιγμή - δεν είναι το ίδιο».

 

«Δυσκολεύομαι να είμαι ήρεμος πάνω στη μοτοσυκλέτα κι έτσι δεν οδήγησα καλά. Συν του ότι το στήσιμο που πίστευα ότι θα δουλέψει, με τη θερμοκρασία του αγώνα ήταν χειρότερο».

 

Να θυμίσουμε ότι στο πρωινό ζέσταμα, πριν τον αγώνα, ο Jorge Lorenzo είχε δείξει πολύ δυνατό ρυθμό με πολλούς γύρους κάτω από το 1:34! Ο ίδιος εξήγησε τι συνέβη στον αγώνα: «Μεταφέραμε φορτίο στο πίσω μέρος κι έτσι στη χαμηλότερη θερμοκρασία είχαμε καλύτερη πρόσφυση, παρά το ότι έχασα λίγο από το μπροστινό».

 

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μ’ αυτό το στήσιμο, γιατί πίστευα ότι ήταν καλύτερα να είχαμε πρόσφυση στο πίσω μέρος. Ωστόσο στον αγώνα, μετά από μερικούς γύρους δεν είχα πρόσφυση στον πίσω τροχό, ενώ και μπροστά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά».

 

«Σε γενικές γραμμές, δεν οδήγησα καλά ενώ και το στήσιμο δεν με βοήθησε να είμαι γρήγορος... ας δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε από την πρώτη σειρά στο Mugello και να οδηγήσουμε καλύτερα απ’ ότι εδώ».

 

Για τη μοτοσυκλέτα του, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι όπως πάντα, η Yamaha προσπαθεί να μας δώσει νέα εξαρτήματα. Η μοτοσυκλέτα δουλεύει καλά και ο Valentino είναι καλύτερος από πέρυσι, κατακτώντας πολλές δεύτερες θέσεις. Εγώ όμως, για την ώρα, δεν νοιώθω όπως πέρυσι. Βελτιωνόμαστε σιγά-σιγά, αλλά θα φτάσουμε μπροστά».

 

Μετά τον αγώνα, ο Rossi δήλωνε ότι ο Lorenzo αισθάνεται και εκνευρισμένος που δεν μπορεί να κοντράρει τον Marquez για την πρώτη θέση, με τον Jorge να απαντά: «Δεν νομίζω. Ξέραμε μετά το Austin ότι το Πρωτάθλημα είναι σχεδόν άπιαστο όνειρο κι έτσι δεν σκέφτομαι τη νίκη. Αντίθετα θέλω να είμαι πιο ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα».

 

«Όταν η κατάσταση δεν είναι καλή, είναι εύκολο για το κόσμο να κριτικάρει. Όλοι έχουν και από μια γνώμη! Ας δουλέψουμε κι ας περιμένουμε καλύτερες στιγμές στο μέλλον».

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Πάντα η ίδια ιστορία...!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα