• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Sepang: Στην pole ο Guintoli!
Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην πρώτη σειρά
Νέα 07/06/2014 - 15:05

Ο Sylvain Guintoli έγινε ο πρώτος αναβάτης, τη φετινή αγωνιστική σεζόν, που καταφέρνει να κερδίσει δυο pole positions, μετά το τέλος της σημερινής Superpole στην Μαλαισία.

 

Ο Γάλλος της Aprilia - που ήταν στην pole position και στο Phillip Island - ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί σήμερα, μετά τις χτεσινές του εμφανίσεις στην Sepang. Ωστόσο ο θριαμβευτής των ΕΔ2 - ΕΔ3 και ΕΔ4, συνάντησε αρκετά σκληρό ανταγωνισμό στον ένα γύρο!

 

Ο Guintoli ξεκίνησε πολύ δυνατά κι έγραψε 2:03.581 - τον ταχύτερο χρόνο όλο το Σ/Κ - ενώ στη δεύτερή του έξοδο θα κατέβαζε κι άλλο το χρόνο του στο 2:03.002! Οι συναθλητές του όμως ανέβασαν την απόδοσή τους και προς στιγμή φάνηκε ότι ενδεχομένως να έχανε την πρώτη θέση!

 

Στο τέλος όμως, ο χρόνος του θα ήταν αρκετός για να κρατήσει στη δεύτερη θέση τον Tom Sykes αλλά και τον Davide Giugliano! Οι τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές που θα πάρουν θέση στην αυριανή σχάρα εκκίνησης, είχαν διαφορά μεταξύ τους 0,135!

 

Πάντως ό,τι δεν κατάφερε ο Sykes και ο Giugliano, έδειχνε ικανός να το επιτύχει ένας τρομερός Loris Baz! Ο Γάλλος, πολύ ανεβασμένος μετά το μέτριό του ξεκίνημα τη χτεσινή ημέρα, ήταν απίστευτος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και αν δεν έπεφτε στην τελευταία στροφή, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα έσπαγε το όριο του 2:03!

 

Ο Toni Elias έκανε την καλύτερή του εμφάνιση σε κατατακτήριες, από τότε που πήγε στο Πρωτάθλημα των SBK κι εκμεταλλευόμενος τον Guintoli - τον οποίο ακολουθούσε - αλλά και τη γνώση της πίστας από το MotoGP, θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση τους αυριανούς αγώνες. Πίσω του ο Marco Melandri, που δεν κατάφερε να φτάσει την απόδοση του ομόσταυλού του.

 

Παρά την πτώση του, ο Loris Baz θα έχει την ευκαιρία για δυνατά αποτελέσματα στους αυριανούς αγώνες, ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά και την έκτη θέση. Ο Eugene Laverty είχε θέσει ως στόχο του την εξάδα, όμως θα ξεκινήσει αύριο πρώτος από την τρίτη σειρά. Παραλίγο μάλιστα να χάσει τον έλεγχο της Suzuki του, στα σαμαράκια της εξόδου της τελευταίας στροφής.

 

Δίπλα του θα είναι οι Chaz Davies και Alex Lowes, με τον τελευταίο να έχει περάσει με επιτυχία από την SP1. Πίσω τους οι πιο αδύναμες Honda των Jonathan Rea και Leon Haslam, με τον David Salom να είναι η κορυφαία και μοναδική EVO που πήρε μέρος στην SP2 (πέρασε δεύτερος από την SP1).

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Τρίπολη2: STK φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Sepang ΕΔ3: Κατεβάζει χρόνους ο Guintoli!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα