• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Sepang: 2 στα 2 ο Melandri!
Παίρνει φωτιά ο βαθμολογικός πίνακας!
Νέα 08/06/2014 - 17:53

Ο Marco Melandri μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του φετινού Τίτλου στα SBK, μετά το σημαντικό διπλό που πέτυχε στην πίστα της Μαλαισίας! Έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη λίγο πριν, ο Ιταλός χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ στο δεύτερο σκέλος, με τον Sylvain Guintoli να παίρνει το προβάδισμα στην αρχή, ενώ ο Ιταλός πάλευε για να ανέβει θέσεις.

 

Ο δεύτερος αγώνας ήταν μειωμένος στους δέκα γύρους, μετά το πρόβλημα της MV Agusta του Claudio Corti που προκάλεσε μια μικρή φωτιά την οποία έπρεπε να σβήσουν οι κριτές. Μετά την επανέναρξη, ο Guintoli ξέφυγε μπροστά από τον δεύτερο γύρο - αφού πρώτα ξεμπέρδεψε από έναν επιθετικό στην αρχή Toni Elias - ενώ ο Melandri «γύριζε» με τις δυο εργοστασιακές Kawasaki πίσω του.

 

Ο Guintoli ανέβασε το ρυθμό του και ήθελε να ξεφύγει, ενώ ο Melandri στην προσπάθειά του να τον ακολουθήσει έκανε μια άτσαλη προσπάθεια να περάσει τον Elias και μαζί με τον Ισπανό ανοίχτηκε κι έχασαν τις θέσεις τους από τους Sykes και Baz που ακολουθούσαν.

 

Χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του, ο Melandri ανέβασε στροφές και μέχρι τον πέμπτο γύρο ήταν στη δεύτερη θέση, με τον Guintoli σ’ εκείνο το σημείο να έχει ένα προβάδισμα δυο δευτερολέπτων! Με καθαρή πίστα μπροστά του, ο Ιταλός έκανε ταχύτατους γύρους, αποδεικνύοντας τις επιθετικές διαθέσεις του! Στον τελευταίο γύρο, το δίδυμο της Aprilia ήταν κοντά ο ένας στον άλλο!

 

Και οι δυο τους πίεζαν στο όριο τις μοτοσυκλέτες τους, με τον Melandri να κάνει την πρώτη του κίνηση στην ένατη στροφή, αλλά δεν κράτησε τη γραμμή του στην έξοδο και ο Guintoli ξαναπήρε το προβάδισμα. Λίγο πριν βγουν στην πίσω ευθεία, ο Ιταλός ξαναχτύπησε, με τον αντίπαλό του να προσπαθεί στα φρένα να απαντήσει χωρίς επιτυχία και καθώς έβγαιναν στην ευθεία, ο Melandri επιτάχυνε και πήρε το προβάδισμα!

 

Με το 2 στα 2 που πέτυχε στην Μαλαισία, ο Marco Melandri υπολείπεται πλέον 54 βαθμούς από την πρώτη θέση. Παρομοίως και ο Guntoli με τις δυο δεύτερες θέσεις του στην Sepang, μείωσε τη διαφορά του από τον Sykes στους μόλις 13 βαθμούς. Ο τελευταίος, μετά την πτώση του στον πρώτο αγώνα, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και να διατηρήσει το προβάδισμα στη βαθμολογία.

 

Ο Loris Baz πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Toni Elias, με τον Jonathan Rea να ολοκληρώνει στην έκτη θέση, σε μια πίστα όπου η Honda του δυσκολευόταν από την πρώτη στιγμή. Μετά το βάθρο στον πρώτο αγώνα, ο Eugene Laverty ήταν έβδομος στο δεύτερο σκέλος, μπροστά από τον Chaz Davies, με τον Alex Lowes - που είχε πέσει στην πρώτη στροφή του πρώτου αγώνα μαζί με τους Sykes και Baz - να τερματίζει ένατος παρά τους πόνους στον ώμο του.

 

Απογοητευτικός ήταν και πάλι ο Davide Giugliano, ο οποίος πήρε τη δέκατη θέση, μπροστά από τον Leon Haslam, ενώ ο Leon Camier ήταν η καλύτερη EVO μοτοσυκλέτα στη 12η θέση, μπροστά από τους Salom, Guarnoni και Canepa.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Sykes: Είχαν δίκιο για τον Baz!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Νίκη για τον Melandri στο 1ο σκέλος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα