• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Stoner θα σταματήσει τον Rossi;
Φέτος η απειλή που λέγεται Stoner – Ducati είναι ισχυρότερη παρά ποτέ.
Νέα 26/05/2009 - 20:54
O Valentino Rossi είναι ο «Μέγας Δούκας» («Granduka») της Τοσκάνης, σύμφωνα με χαρακτηρισμό που του έδωσαν Ιταλοί συνάδελφοι! Και όχι άδικα, αφού τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει αφήσει περιθώρια σε κανένα άλλο οδηγό να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Φέτος όμως η απειλή που λέγεται Stoner – Ducati είναι ισχυρότερη παρά ποτέ. Το 2007 πήρε την 3η θέση με τον Alex Barros της δορυφορικής ομάδας, πέρυσι ο Αυστραλός ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι και τώρα είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών της Ιταλικής φίρμας στην πίστα της Ferrari, το Mugello, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά με τους Bayliss, Guareschi να σημειώνουν εκπληκτικούς χρόνους. Έτσι η ομάδα πάει στην πίστα στην οποία κλασικά υπάρχει η «κόκκινη» εξέδρα με 3,000 Ducatisti, με ανεβασμένο ηθικό και με στόχο τη νίκη για τον Stoner και μια καλή εμφάνιση για τους Hayden, Kallio, ενώ και ο Canepa γνωρίζει πολύ καλά την πίστα, αφού εκεί πέρυσι έκανε τις περισσότερες δοκιμές εξέλιξης της GP8 και GP9.

Μπορεί λοιπόν ο Casey Stoner να σπάσει την κυριαρχία Rossi σε έναν αγώνα που ο Ιταλός θεωρεί τον σπουδαιότερο της χρονιάς; Κατά την άποψή μας μπορεί!

Γράφει και προσπαθεί να προβλέψει ο Δημήτρης Διατσίδης

Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από την «έδρα» των Ιταλών οδηγών και φέτος έχει να επιδείξει ένα πιο ώριμο χαρακτήρα και ένα «ψυχρό» οδηγικό προφίλ, όντας συγκεντρωμένος στη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι αντίπαλοι.

Από την άλλη μεριά - ίσως για πρώτη φορά – ο Valentino Rossi δείχνει λίγο αγχωμένος, αφού εκτός του ανταγωνισμού από τον Stoner έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό εσωτερικό ανταγωνισμό από έναν απίστευτο Lorenzo και μαζί έναν Pedrosa που μέχρι το ξεκίνημα της χρονιάς δεν υπολόγιζε καν στους αντιπάλους!

Βέβαια ένα σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης Mugello θα είναι ο καιρός, αφού μετά το κύμα καύσωνα που υπάρχει εδώ και μερικές μέρες στη γειτονική χώρα, από την Παρασκευή ο καιρός χαλάει με πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές βροχές στην περιοχή της πίστας, που έτσι και αλλιώς είναι ευάλωτη στη βροχή, λόγω της θέσης ανάμεσα στις πλαγιές της κοιλάδας και μέσα στο πράσινο της περιοχής που ευνοεί την υγρασία.
«Κοντός ψαλμός» που λέει και ο λαός και σε τρεις ημέρες θα βλέπουμε από το site μας τις Ελεύθερες Δοκιμές του ΜotoGP και θα ανακαλύψουμε πόσο αυτοί οι ισχυρισμοί θα βγουν σωστοί ή όχι. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά είναι εικασίες, αφού ως γνωστόν στους Αγώνες τίποτε δεν τελειώνει πριν πέσει η καρό σημαία, κάτι που θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι.

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi στο Mugello με στόχο την όγδοη σερί νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Γεμάτος αυτοπεποίθηση στο Mugello o Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα