• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Βρετανική υπεροχή στην Superpole!
Tom Sykes, Jonathan Rea και Chazz Davies στην πρώτη σειρά!
Νέα 05/07/2014 - 22:30

Βρετανική υπόθεση ήταν η Superpole στο Portimao της Πορτογαλίας, με τον Tom Sykes, τον Jonathan Rea και τον Chaz Davies να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και να ξεκινούν τους αυριανούς αγώνες από την πρώτη σειρά.

 

Με λιγότερο από τρία δέκατα να χωρίζουν τους δέκα πρώτους στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά το πρωί, περιμέναμε μια αμφίρροπη μάχη στις κατατακτήριες το απόγευμα. Πράγματι, με την πρώτη τους έξοδο, οι αναβάτες των SBK έκαναν κοντινούς χρόνους, ωστόσο όλα άλλαξαν στη δεύτερη.

 

Οι Baz, Guintoli και ο Rea πέρασαν από την πρώτη θέση, προτού ο Tom Sykes γράψει το 1:42.484 και εξασφαλίσει την pole position. Αν και αρκετά πάνω από το δικό του απόλυτο χρόνο στην πορτογαλική πίστα - 1:41.360 - οι υψηλές θερμοκρασίες στο Portimao χάρισαν έναν αέρα τριών δεκάτων ανάμεσα στον Βρετανό και τον πλησιέστερο αντίπαλό του.

 

Η 22η pole position της καριέρας του Sykes είναι γεγονός, ενώ την πρώτη σειρά στους αγώνες αύριο θα μοιραστούν μαζί του οι Jonathan Rea και Chaz Davies. Οι δυο τους βελτιώθηκαν πολύ στην έξοδό τους με το τελευταίο ελαστικό και ήταν οι μόνοι που έπεσαν - πλην του Sykes βεβαίως - κάτω από το όριο του 1:43.

 

Ο Marco Melandri ανοίγει μια δεύτερη σειρά, για την οποία δόθηκε εκπληκτική μάχη με το χρονόμετρο, μιας και ο Ιταλός είχε διαφορά από τους Loris Baz και Sylvain Guintoli της τάξης των 28 χιλιοστών! Η διαφορά τους πάντως από τον Sykes ξεπερνά το μισό δευτερόλεπτο, με τον Βρετανό της Kawasaki να είναι σε θέση να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού Τίτλου.

 

Παρά το ότι στα ελεύθερα έδειχναν δυνατοί, οι οδηγοί της Suzuki χρειάστηκε να συμβιβαστούν στην Superpole ο μεν Laverty με την έβδομη θέση, ο δε Lowes με την 11η μετά και την πτώση που είχε στον τελευταίο του γύρο.

 

Ανάμεσά τους οι Davide Giugliano και Leon Haslam που συμπληρώνουν την τρίτη σειρά, με τον τελευταίο να χάνει την ευκαιρία για ένα καλύτερο πλασάρισμα, μετά από ένα λάθος που έκανε στο γρήγορό του γύρο.

 

Έχοντας πάρει το ένα από τα δυο εισιτήρια από την πολύ ανταγωνιστική SP1, ο Sylvain Barrier επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση και στο δεύτερο σκέλος, όπου πήρε εύκολα την “pole” των EVO, ολοκληρώνοντας στη δέκατη θέση πάνω από έξι δέκατα μπροστά από τη δεύτερη EVO της SP2, αυτή του David Salom, που είχε περάσει πρώτος από την SP1.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Μέγαρα: Ο Συνιώρης 1ος στην Superstock!

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao ΕΔ3: Ο Rea την πρώτη θέση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα