• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: Εκπληκτικός Αγώνας, Stoner ο νικητής!
Για να φτάσει σε αυτήν τη νίκη ο Stoner έπρεπε να περάσει από απίστευτες δοκιμασίες
Νέα 31/05/2009 - 15:48
Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007, ο 23χρονος Casey Stoner έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ducati στην πρώτη θέση του Ιταλικού Grand Prix στο Mugello, σπάζοντας την παράδοση των 7 συνεχόμενων νικών του Valentino Rossi.

Για να φτάσει σε αυτήν τη νίκη ο Stoner έπρεπε να περάσει από απίστευτες δοκιμασίες, αφού έπεσε από την 1η σταδιακά στην 6η θέση στον 8ο γύρο, να μείνει 2ος μετά την αλλαγή μοτοσυκλέτας από βρόχινη σε στεγνή στον 11ο γύρο και από κει και πέρα να πάρει την πρωτοπορία στον 14ο γύρο και να μείνει εκεί μετά από μάχη αρχικά με τον Capirossi που μάλιστα πέρασε μπροστά για λίγο και στους 2 τελευταίους από τους 23 γύρους να αντέξει την πίεση του Lorenzo. Μάλιστα στη μάχη με το γερόλυκο των αγώνων χρειάστηκε να ρυθμίσει εν κινήσει δύο φορές το συμπλέκτη του που του δημιούργησε πρόβλημα!

Για όσους δεν είδαν τον αγώνα στην τηλεόραση, να πούμε ότι ξεκίνησε με την πίστα βρεγμένη, έπειτα σταδιακά η άσφαλτος στέγνωσε και από τον 5ο έως τον 10ο γύρο όλοι άλλαξαν μοτοσυκλέτα, συνεχίζοντας με αυτήν που είχε σλικ λάστιχα και ρυθμίσεις για στεγνό. Για τον 2ο της τελικής κατάταξης το αποτέλεσμα θεωρήθηκε ως νίκη, αφού έπεσε στον γύρο παρατήρησης και χρειάστηκε να αλλάξει μοτοσυκλέτα και να πάρει τη θέση του στη σχάρα. Έπειτα η εκκίνησή του ήταν καταστροφική, με σπινάρισμα του πίσω τροχού που τον έριξε από την 1η στην 11η θέση. Με ωραία οδήγηση στο βρεγμένο ανέβηκε μέχρι την 3η θέση και μετά στο στεγνό πήρε τη 2η 2 γύρους πριν το τέλος.

Ο Valentino Rossi φάνηκε απογοητευμένος από την άνοδο στο 3ο σκαλί του βάθρου, καθώς έχασε το τρομερό σερί του στο Mugello. Προηγήθηκε μόλις για 2 γύρους στον 8ο και 9ο, αλλά μετά υποχώρησε στην 5η θέση για να πάρει την 3η στους 2 τελευταίους γύρους. Ο Marco Melandri έκανε μια ακόμη καταπληκτική εμφάνιση στο βρεγμένο και προηγήθηκε στον αγώνα στον 10ο γύρο, αλλά μόλις άλλαξε μοτοσυκλέτα έπεσε σταδιακά στην 11η θέση, αφού ποτέ μέσα στο τριήμερο δεν είχε βρει τη ρύθμιση της Kawasaki για το στεγνό.

Ο Andrea Dovizioso έκανε και αυτός έναν υπέροχο αγώνα και προηγήθηκε από τον 4ο μέχρι τον 7ο γύρο και κατόπιν φάνηκε ότι μπορεί να κερδίσει τον αγώνα επιλέγοντας την καλύτερη στιγμή για να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Έτσι ξανα-προηγήθηκε από τον 11ο μέχρι τον 13ο γύρο, για να μείνει εκτός βάθρου από τον 19ο γύρο και μετά.

Αυτός που έκανε επίσης τρομερή εμφάνιση είναι ο Capirossi που προηγήθηκε μάλιστα στον 15ο γύρο για λίγο. Τελικά τερμάτισε 5ος.

Η πτώση του Dani Pedrosa είναι το άλλο σημαντικό γεγονός, που σημαίνει ότι ο Ισπανός μάλλον χάνει την επαφή με το κυνήγι του τίτλου, αφού τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματα των εξετάσεων, μετά το ατύχημά του.

Από τους υπόλοιπους να ξεχωρίσουμε την καλή απόδοση του Canepa που πήρε την 9η θέση και του Vermeulen στο βρεγμένο που μάλιστα προηγήθηκε στον 1ο γύρο.

Αποστολή: Δημήτρης Διατσίδης

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Επιστρέφει σπίτι του ο Laconi

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUGELLO: H βροχή σταμάτησε, ο Smith νικητής στα 125cc

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα