• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Μεγάλη ικανοποίηση να κερδίζεις στα 'εδάφη' του Rossi»
...λέει ο «precius» Filippo Preziosi
Νέα 03/06/2009 - 13:02
Το μυαλό του αξίζει ...χρυσάφι. Είναι ο ιθύνων νους της Ducati ο άνθρωπος που δημιουργεί τα αγωνιστικά όπλα του ιταλικού εργοστασίου.

Ο «πολύτιμος» Filippo Preziosi, ο «πατέρας» της GP9 και των προηγούμενων αγωνιστικών μοντέλων με τα οποία το εργοστάσιο της Bologna παίρνει μέρος στα MotoGP, πανηγύρισε με την ψυχή του τη νίκη στο Mugello, μια πίστα όπου δεν είχε νικήσει ποτέ η Ducati!

Συνήθως δεν ανεβαίνει στο βάθρο για να του απονεμηθεί το βραβείο κατασκευαστή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ο ingegnere έκανε μια εξαίρεση. Το γιατί το εξηγεί ο ίδιος...

«Ήταν απίστευτο συναίσθημα, καλύτερο από το κερδίζεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Stoner  έκανε εκπληκτικό αγώνα σε αυτές τις συνθήκες. Το να καταφέρνεις να κερδίζεις τον Rossi στα 'εδάφη' του αποτελεί μια τεράστια ικανοποίηση για τη Ducati», λέει γεμάτος υπερηφάνεια ο Preziosi και προσθέτει: «Το Mugello είναι η πίστα στην οποία κάνουμε δοκιμές, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε και προβάδισμα έναντι των άλλων. Εκεί κάνουμε δοκιμές με τον Guareschi, αλλά δεν είναι η ιδανική πίστα για τη Ducati. To Mugello είναι η πίστα του Rossi».

Στον ιταλικό αγώνα ο Stoner χρησιμοποίησε στη μοτοσυκλέτα του το αλουμινένιο ψαλίδι και όχι το ανθρακονημάτινο. «Στην πραγματικότητα το ψαλίδι από ανθρακονήματα προοριζόταν για την GP10 αλλά τελικά έκανε φέτος το ντεμπούτο του με νίκη στο Κατάρ... Στο Mugello χρησιμοποιήσαμε το αλουμινένιο ψαλίδι», σχολίασε ο Preziosi

Το γεγονός ότι πλην του Stoner κανείς άλλος αναβάτης της εταιρίας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της GP9 ανησυχεί τους ανθρώπους της εταιρίας που ψάχνουν να βρουν λύσεις.

«Η μοτοσυκλέτα μας απέχει πολύ ακόμη από το να χαρακτηριστεί τέλεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την κάνουμε όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μπορέσει και ο Hayden να δείξει το ταλέντο του», λέει ο Preziosi και συνεχίζει: «Ελπίζω σύντομα η GP9 να γίνει πιο 'εύκολη' μοτοσυκλέτα. Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε και μετά να κάνουμε. Τις επόμενες μέρες έχουμε δουλειά να κάνουμε, δυστυχώς ο καιρός δεν θα είναι με το μέρος μας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την απόδοση σε μεγαλύτερο φάσμα στροφών. Δεν θέλουμε να χάσουμε τη δύναμη ψηλά. Θα δοκιμάσουμε διάφορα πράγματα, θα κάνουμε ξεσκαρτάρισμα και θα τα δώσουμε στους αναβάτες μας να τα αξιολογήσουν».

Επόμενο άρθρο »

Biaggi: «Σύντομα θα έρθουν και οι νίκες»

« Προηγούμενο άρθρο

Simoncelli, Bautista, Spies: Που θα τρέχουν το 2010;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα