Ο Maverick Vinales κατάφερε για πρώτη φορά στη μεσαία κατηγορία, να γράψει το όνομά του στην πρώτη θέση μιας επίσημης διαδικασίας! Ο Ισπανός rookie στην κατηγορία έγραψε 1:53.755, που είναι κάτω από το ρεκόρ πίστας και πήρε την πρώτη θέση στις ΕΔ3!
Πίσω του - με διαφορά μόλις 85 χιλιοστών - ο Johann Zarco που για τρίτη συνεχόμενη διαδικασία παίρνει τη δεύτερη θέση, αλλά δείχνει πολύ δυνατό ρυθμό στην Ισπανία!
Ο Tito Rabat υποχώρησε στη τρίτη θέση, με τον Dominique Aegerter να στέκεται ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Marc VDS!
Ο Kallio ήταν πέμπτος λοιπόν, αλλά με πολύ καλό ρυθμό, ευελπιστώντας να καταφέρει αυτό που δεν έχει πετύχει στους πρόσφατους τρεις αγώνες, δηλαδή να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού την Κυριακή και να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή!
Ο εντυπωσιακός Morbidelli χτες, έπεσε στην έκτη θέση σήμερα, μπροστά από τους Simon, Luthi, Folger και Sam Lowes που ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.