• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Στη Yamaha για πάντα!
Μακάρι να καταφέρω να μείνω εδώ σ’ όλη μου την καριέρα!
Νέα 07/10/2014 - 10:15

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha, Jorge Lorenzo, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky Sport και αναφέρθηκε στους παλιούς και νέους του αντιπάλους, ενώ επανέλαβε ότι θα ήταν ευτυχισμένος αν κατάφερνε να κλείσει την καριέρα του στη Yamaha!

«Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό για κάθε αναβάτη να έχει την περιέργεια να δοκιμάσει κι άλλες μοτοσυκλέτες, ειδικά αν είναι πιο γρήγορες ή πιο ανταγωνιστικές. Στη ζωή όμως πιστεύω στην εμπιστοσύνη και όταν κάποιος σε εμπιστεύεται ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, πρέπει να του το ανταποδώσεις», σχολίασε ο Lorenzo.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε λέγοντας: «Είχα την ευκαιρία να αλλάξω μοτοσυκλέτα τόσο το 2009, όσο και το 2012, αλλά τελικά αποφάσισα να μείνω τόσο επειδή είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, όσο και για την οικονομική προσφορά που έλαβα αλλά και για την ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα που είχα. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, διότι είμαστε εδώ και η Yamaha αλλά κι εγώ, για να κερδίζουμε».

«Πέρα απ’ αυτά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας, να νοιώθεις άνετα με τους μηχανικούς σου και να τους έχεις εμπιστοσύνη, κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και αυτό που με έκανε να διαλέγω πάντα την Yamaha. Ελπίζω να μείνω για πάντα με την Yamaha! Θα ήταν ωραίο να λέω ότι δεν άλλαξα μοτοσυκλέτα ποτέ στο MotoGP. Λίγοι μπορούν να το ισχυριστούν».

Ο Ισπανός ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον Valentino Rossi. «Είμαστε εδώ για να παίρνουμε αποτελέσματα και νίκες. Δεν είναι διαγωνισμός για το ποιός είναι πιο δημοφιλής. Δεν έχουμε χρόνο για κοινωνικές σχέσεις και φιλίες στο paddock. Είμαστε εκεί για να κερδίζουμε ή για να βελτιωνόμαστε ώστε να κερδίζουμε».

«Είναι όμως σημαντικό να συμπεριφέρεσαι σωστά στον ομόσταυλό σου και στους οδηγούς που έχουν την ίδια μοτοσυκλέτα μ’ εσένα, ώστε να υπάρχει καλή σχέση για να μπορείς να βελτιωθείς. Παράλληλα, κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορείς να συγκρίνεις τη ψυχολογία σου με του ομόσταυλού σου. Νομίζω ότι με τον Vale κάνουμε δυνατό δίδυμο, όχι τόσο εξαιτίας του ταλέντου μας και του πως αποδίδουμε στην πίστα, αλλά και λόγω της εμπειρίας μας που βοηθά την Yamaha να κάνει μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα».

Όσο για τους μεγάλους του αντιπάλους μέσα στις πίστες, συμπεριλαμβανομένου του Valentino Rossi, όπως και των Casey Stoner, Dani Pedrosa και Marc Marquez, ο Lorenzo αποκρίθηκε: «Και οι τέσσερείς τους είναι πολύ δυνατοί, αλλά οι πιο δύσκολοι για να νικήσεις είναι ο Marquez και ο Vale, επειδή δεν αποδέχονται εύκολα την ήττα και πάντα προσπαθούν να νικήσουν, είτε δεν είναι σε καλή θέση στον αγώνα, είτε είναι σε πίστα που δεν τους ταιριάζει. Όσο για τους Dani και Stoner, που είναι εξαιρετικά γρήγοροι, αν έχουν προβλήματα το Σ/Κ ή στον αγώνα, προτιμούν να μείνουν δεύτεροι ή τρίτοι για να πάρουν τους βαθμούς. Είναι ο καθένας διαφορετικός με τον τρόπο του, αλλά στον αγώνα - όταν παλεύεις με τον καθένα ξεχωριστά - σίγουρα οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι είναι ο Vale και ο Marc».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην περσινή χρονιά τονίζοντας: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω άσχημες αναμνήσεις, διότι το να είσαι ο δεύτερος στο MotoGP δεν είναι απλή υπόθεση. Αλλά προφανώς όταν έχεις κερδίσει δυο Τίτλους, θέλεις και τον τρίτο. Αν δεν τα καταφέρεις όμως δεν απογοητεύεσαι. Σίγουρα όχι μετά από μια σεζόν με δυο πτώσεις και δυο τραυματισμούς - που έσπασα την κλείδα μου - αλλά κέρδισα οχτώ αγώνες και τερμάτισα μόλις 4 βαθμούς πίσω από τον Marc. Ήταν ένα εκπληκτικό κατόρθωμα. Οι βαθμοί σου δίνουν τον Τίτλο, αλλά παίζει ρόλο και ο τρόπος που οδηγείς, το πως παλεύεις και δεν έχω τίποτα για το οποίο να μετανoιώνω».

Επόμενο άρθρο »

Ο Laverty μιλά για την απόφασή του!

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο οι οδηγοί της Tsokos Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα