• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κρούση σε Ezpeleta από τους ...επαναστάτες της Formula 1!
Ισπανικά δημοσιεύματα μπλέκουν τον Ezpeleta με τη Formula 1...
Νέα 09/06/2009 - 11:42
Στη Formula 1 έχει ξεσπάσει πόλεμος σχετικά ανάμεσα στις ομάδες και τον πρόεδρο της FIM, Max Mosley.Αιτία είναι το budget cap των 40 εκατομμυρίων λιρών που θέλει να επιβάλλει ο Mosley από το 2010 προκειμένου να γίνει βιώσιμο το σπορ ακόμα και για τις ομάδες που δεν έχουν την υποστήριξη κάποιου μεγάλου κατασκευαστή.

Οι ομάδες που ενεργούν πλέον ως ενιαίος φορέας μιας και έχουν φτιάξει τον δικό τους σύνδεσμο (FOTA), ακολουθούν κοινή πορεία με εξαίρεση την Williams και την Force India που ξεκαθάρισαν πως ό,τι και να γίνει θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Formula 1.

Οι υπόλοιπες οχτώ (Ferrari, BMW Sauber, Renault, McLaren Mercedes, Toyota, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, Brawn GP) απειλούν ότι σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο Mosley στο θέμα του budget cap τότε θα αποχωρήσουν από την Formula 1 και θα δημιουργήσουν το δικό τους Πρωτάθλημα.

Εύλογα θα σκεφτείτε τι σχέση μπορεί να έχουν όλα όσα συμβαίνουν στην Formula 1 με τα MotoGP. Μην προτρέχετε. Έχουν και μάλιστα μεγάλη από τη στιγμή που ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τις ομάδες του FOTA να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην αθλητική εφημερίδα AS, ο Ισπανός ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην τεράστια αύξηση της δημοτικότητας των MotoGP, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψήφιων για να αναλάβει να οργανώσει το νέο Πρωτάθλημα.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ezpeleta έχει ήδη συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο και πως είναι ανοιχτός στη νέα πρόκληση σε περίπτωση βέβαια που έχουμε οριστική ρήξη στις σχέσεις των ομάδων του FOTΑ και του Max Mosley.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές να τα βρουν και η Formula 1 να συνεχίσει με την ίδια μορφή...

Επόμενο άρθρο »

Για πρώτη φορά φέτος ασύμμετρα λάστιχα!

« Προηγούμενο άρθρο

1ο Sin1oris Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα