• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων!
Αναβαθμίζεται η Moto3 του Ισπανικού Πρωταθλήματος
Νέα 04/12/2014 - 12:42

Η μικρή κατηγορία - Moto3 - του Ισπανικού Πρωταθλήματος, αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και από τη νέα σεζόν θα είναι γνωστή ως «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων».

Το Πρωτάθλημα της Moto3 θα ολοκληρωθεί σε 8 Γύρους, με τους έξι να γίνονται στην Ισπανία, έναν στη Πορτογαλία κι έναν στη Γαλλία. Η κατηγορία της Moto3 τροφοδοτεί τη μικρότερη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με εξαιρετικά ταλαντούχους αναβάτες και δεν είναι κρυφό ότι το επίπεδο του Ισπανικού Πρωταθλήματος είναι ανώτερο από κάθε άλλο Εθνικό Πρωτάθλημα.

Εξαιτίας αυτού, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αθρόα προσέλευση ξένων οδηγών, οι οποίοι επιδιώκουν μέσα από τις καλές τους εμφανίσεις να κάνουν το επόμενο (μεγάλο) βήμα στην καριέρα τους. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Έλληνα, Νότη Παπαπαύλου, ο οποίος - χάρη στην υποστήριξη της CWM-FX και του Αντώνη Κωνσταντίνου - προσπαθεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να αγωνίζεται από το 2015 στη Moto3 του Ισπανικού Πρωταθλήματος!

Επιπρόσθετα, είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία χρονιά μόνο οι μισοί από τους πρώτους δέκα της βαθμολογίας ήταν Ισπανοί! Οι άλλοι πέντε προέρχονταν από τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Αυστραλία. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι οι Πρωταθλητές σε κάθε κατηγορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος, δεν ήταν Ισπανοί! Ο Fabio Quartararo είναι Γάλλος (νικητής της Moto3), ο Jesko Raffin Ελβετός (νικητής στη Moto2) και ο Kenny Noyes είναι Αμερικανός (νικητής στα SBK) αν και το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του το έχει περάσει στην Ισπανία.

Παρακάτω παραθέτουμε το Πρόγραμμα Αγώνων της Moto3 του Ισπανικού Πρωταθλήματος, με μοναδική μας ένσταση το γεγονός ότι οι εφτά από τους αγώνες θα διεξαχθούν στην Ιβηρική Χερσόνησο, κάτι που δεν ταιριάζει με την ονομασία «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»!

26 Απριλίου Autódromo Internacional do Algarve - Portimão Πορτογαλία

17 Μαΐου Le Mans Γαλλία

21 Ιουνίου Circuit de Barcelona-Catalunya Ισπανία

5 Ιουλίου MotorLand Aragón Ισπανία

6 Σεπτεμβρίου Circuito de Albacete Ισπανία

4 Οκτωβρίου Circuito de Navarra Ισπανία

1 Νοεμβρίου Circuito de Jerez Ισπανία

15 Νοεμβρίου Comunitat Valenciana - Ricardo Tormo Ισπανία

Επόμενο άρθρο »

Rea: Έπρεπε να κάνω την αλλαγή!

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Στόχος σε κάποιους αγώνες η δεκάδα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα