• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Απίστευτη νίκη Rossi
Ο Rossi ήταν ενθουσιασμένος σαν μικρό χαρούμενο παιδί
Νέα 14/06/2009 - 15:52

«Δεν έκλεισα τη γραμμή μου στην τελευταία στροφή, γιατί δεν το περίμενα ότι μπορεί να περάσει από εκεί», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Jorge Lorenzo!

«Πίστεψα ότι κέρδισα φτάνοντας σε αυτήν τη στροφή, αλλά εκεί αν κλείσεις τη γραμμή μπορεί ο οδηγός που είναι πίσω σου να έχει καλύτερη έξοδο και να σε περάσει μέχρι την καρό σημαία», είπε στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη μετά το τέλος της επίσημης συνέντευξης τύπου. «Αλλά ήταν καλός αγώνας!» συνέχισε.

 

Από την πλευρά του ο Valentino Rossi σε ερώτηση του Δ.Δ. αν είχε σχεδιάσει αυτήν την κίνηση, απάντησε: «Κανείς δεν το περιμένει στην τελευταία στροφή αυτής της πίστας. Είχα προσπεράσει τον Stoner εκεί πριν δύο χρόνια, αλλά όχι στον τελευταίο γύρο και τελικά είχα χάσει εκείνο τον αγώνα. Αλλά αυτή η κίνηση δεν ήταν απλά μια κίνηση γενναιότητας, δεν είναι μόνο γενναιότητα το να περνάς σε εκείνο το σημείο και να κρατάς της γραμμή σου στην έξοδο σε 30 εκατοστά απόσταση από το κερμπ,  είναι κάτι που θέλει ακρίβεια χειρισμού».

 

Ο Rossi ήταν ενθουσιασμένος και παρά το ότι κυριολεκτικά έσταζε από τον ιδρώτα, συνέχισε να φοράει τη δερμάτινη φόρμα του και να απαντά σαν μικρό χαρούμενο παιδί που σου εξηγεί το πως έπαιξε με το καινούργιο του παιχνίδι!

«Είναι σαν να έβαλα τα δάκτυλά μου σε μια πρίζα και με κτύπησαν 230 Volt, είμαι κατενθουσιασμένος με το πέρασμα αυτό στην τελευταία στροφή. Είναι πιο συναρπαστική νίκη από αυτήν της Laguna Seca! Τότε ήταν πιο σημαντική για τους βαθμούς, τώρα ήταν ωραιότερη επειδή η μάχη έγινε μέχρι το τέλος. Μέσα από το κράνος μου ούρλιαζα μόλις πέρασα τη γραμμή του τερματισμού. Μόνο στο Mugello το 2006 πανηγύρισα έτσι», είπε και συνέχισε: «Τέτοιες μάχες είναι ωραίες για το ΜotoGP. O Stoner και ο Lorenzo είναι διαφορετικοί σαν αντίπαλοι, δεν ξέρω ποιος είναι πιο επικίνδυν ος. Νομίζω το ίδιο 50-50».

 

Ο Stoner από τη μεριά του, φανερά εξουθενωμένος πήρε την 3η θέση, αφού κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Dovizioso και να αντέξει στην επίθεσή του, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στην 5η θέση ο Loris Capirossi επικράτησε του Dani Pedrosa, που ξεκίνησε καλά, αλλά έχανε έδαφος όσο περνούσε η ώρα και ο τραυματισμός του ενοχλούσε περισσότερο.

Ο Colin Edwards μετά από ένα κακό ξεκίνημα στην 9η θέση, ανέβηκε τελικά 7ος, κερδίζοντας αντίστοιχα τη μάχη από τον Randy De Puniet. Τέλος τη δεκάδα έκλεισαν οι Ducati των Kallio και Hayden.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Οι παρενέργειες της υπόθεσης Simoncelli

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Πάει για το μεγάλο κόλπο ο Rossi!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα