• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2015: Ειδική 1
Νικητής ο Sam Sunderland
Νέα 05/01/2015 - 12:56

Ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM, Sam Sunderland, ήταν αυτός που πήρε την πρώτη ειδική του φετινού Rally Dakar, το οποίο ξεκίνησε χτες Κυριακή. Ο25χρονος αναβάτης επικράτησε στη δεύτερη μόλις ειδική της καριέρας του.

Ο Βρετανός, ο οποίος ζει στο Dubai, τελείωσε την πρώτη ειδική των 17 χιλιομέτρων με μέσο όρο ταχύτητας στα 129χλμ/ώρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον επίσημο αναβάτη της Honda, Paolo Goncalves και στην τρίτη τον ομόσταυλό του, Marc Coma.

Ο μεγάλος νικητής δήλωσε: «Είναι δύσκολο να μιλήσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις από την πρώτη μόλις ημέρα. Παράλληλα είναι σημαντικό να μην τα δώσεις όλα από την αρχή. Πρέπει να αφήσεις κάτι για τις επόμενες ειδικές».

«Έκανα καλή ειδική και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να είσαι χαρούμενος. Η μοτοσυκλέτα ήταν άψογη, πολύ γρήγορη κι έκανα καλό χρόνο. Είμαι στους διεκδικητές, αλλά είναι ακόμα η πρώτη ημέρα. Κάναμε μόλις τα πρώτα 175 χιλιόμετρα κι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

Goncalves
Goncalves

Ο Goncalves, ο οποίος τερμάτισε μόλις πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland, σχολίασε: «Αν ήξερα ότι θα ήμουν δεύτερος, μόλις μερικά δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland, ενδεχομένως θα πίεζα λίγο περισσότερο για να κερδίσω την πρώτη ειδική».

«Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα όμως και είμαι αρκετά χαρούμενος με τη δεύτερη θέση. Για μένα είναι σημαντικό να μείνω πάνω στη μοτοσυκλέτα και να αποφύγω τα προβλήματα που με ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια».

Ο τέσσερεις φορές νικητής του Dakar, Marc Coma, ήταν επίσης χαρούμενος με την απόδοσή του στην πρώτη ειδική, μένοντας 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland. «Νοιώθω καλά. Ήταν μια σχετικά εύκολη και γρήγορη ειδική. Ήταν πολύ γρήγορη για να είμαστε ειλικρινείς και ήταν απολύτως σημαντικό να αποφύγεις τα λάθη».

Coma
Coma

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει σε δυο συμμετέχοντες, στον πατέρα και στο γιο Llewelyn και Simon Pavey, οι οποίοι μάλιστα τερμάτισαν στην 84η και 8η θέση αντίστοιχα. Συνολικά ξεκίνησαν την ειδική 161 αναβάτες, από τους οποίους τερμάτισαν οι 160!

Η σημερινή ειδική θα βρει τους οδηγούς από το Villa Carlos Paz στο San Juan, με την ειδική να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και απαιτητική - 518 χλμ στο σύνολο - τόσο για τους εργοστασιακούς, όσο και για τους ιδιώτες.

Τα αποτελέσματα της 1ης ειδικής (10 πρώτοι)

1, Sam Sunderland, GBR, KTM, 1:18.57
2, Paolo Goncalves, POR, Honda + 5δ
3, Marc Coma, ESP, KTM + 1.12δ
4, Joan Barreda, ESP, Honda + 1.41δ
5, Alain Duclos, FRA, Sherco + 2:08δ
6, Jeremias Israel Esquerre, CHI, Honda + 2.16δ
7, David Casteu, FRA, KTM, + 2.36δ
8, Matthias Walkner, AUT, KTM, + 2.42δ
9, Pablo Quintanilla, CHI, KTM + 2.58δ
10, Ruben Faria, POR, KTM, + 3:02δ

Επόμενο άρθρο »

Dall’Igna: Για ένα πράγμα μετανιώνω!

« Προηγούμενο άρθρο

H Gas Gas παρουσιάζει την επίσημη ομάδα Dakar 2015

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα