• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Για ένα πράγμα μετανιώνω!
Που δεν βοήθησα τον Crutchlow να βρει σωστή αίσθηση
Νέα 05/01/2015 - 13:03

Αν ο Gigi Dall’Igna έχει ένα παράπονο από την περσινή σεζόν - το 2014 - αυτό θα ήταν η αποτυχία του να παρουσιαστεί περισσότερο ανταγωνιστικός ο Cal Crutchlow πάνω στην εργοστασιακή Desmosedici της Ducati.

Ο ίδιος ο Dall’Igna θεωρεί ότι ο Βρετανός - πρώην αναβάτης της Ducati πια - δεν θα δυσκολευόταν τόσο πολύ το 2014, αν ο Ιταλός αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στον Crutchlow, ώστε να προσαρμοστεί ο τελευταίος στην ιταλική μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο ο Dall’Igna είχε μεγαλύτερα προβλήματα κατά νου, αφενός να βελτιώσει άμεσα την GP14 και - κυρίως - να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με το σχεδιασμό (από την αρχή) της ολοκαίνουργιας GP15. Έτσι, ο χρόνος που θα μπορούσε να διαθέσει στον Βρετανό ήταν εξαιρετικά περιορισμένος.

Τουλάχιστον ο Crutchlow έκλεισε τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι, καταφέρνοντας να πάρει ένα βάθρο πάνω στην GP14 του - στην Aragon - ενώ στο Phillip Island ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και πάλεψε μέχρι τέλους για το δεύτερό του βάθρο.

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για τον Cal και για εμένα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσα να τον βοηθήσω να κατανοήσει τη μοτοσυκλέτα, ώστε να βελτιωθεί», σχολίασε στο MCN ο Gigi Dall’Igna.

«Θεωρώ ότι μπορεί να οδηγήσει τη Desmosedici χωρίς προβλήματα, αλλά το μυαλό μου ήταν απασχολημένο με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και δεν μπορούσα να βοηθήσω κάποιον να την κατανοήσει».

«Προτεραιότητα είχε η μοτοσυκλέτα και για ένα πράγμα που μετανιώνω, είναι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω τον Cal να έχει την κατάλληλη αίσθηση. Ειλικρινά όμως, δεν μπορώ να κάνω τα πάντα και μερικές φορές πρέπει οι μηχανικοί να βοηθούν τον αναβάτη να βρει σωστή αίσθηση».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP 2014: Οι καλύτερες φωτό!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2015: Ειδική 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα