• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Θέλω μια νίκη μέσα στο ’15!
Αν βιαστούμε τώρα, θα χάσουμε χρόνο στο μέλλον!
Νέα 08/01/2015 - 17:47

Το 2013, ο Gigi Dall’Igna έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ducati και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ο νέος Γενικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος των κόκκινων. Στόχος του κι ελπίδα των απανταχού Ducatisti, ήταν να καταφέρει αυτός να βγάλει από το τέλμα την ομάδα της Ducati.

Το έργο του έμπειρου μηχανικού μόνο εύκολο δεν ήταν. Ωστόσο ο ίδιος οπλίστηκε με υπομονή και σχεδίασε μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις του. Στην πρώτη του χρονιά, το 2014, χρησιμοποίησε το πρώτο μισό για να μάθει τη Desmosedici και την εταιρεία, ενώ στη συνέχεια άρχισε να σχεδιάζει - από την αρχή - την ολοκαίνουργια GP15.

Τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα τη δούμε στο δεύτερο τεστ της Μαλαισίας - σύμφωνα με πληροφορίες από το «αδελφό» gpone, αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση - με πολλούς να απογοητεύονται για την καθυστέρηση αυτή. Όχι όμως και ο δαιμόνιος Dall’Igna: «Αν επιταχύναμε το ντεμπούτο, θα παίρναμε ρίσκα ενώ αν πάμε πιο αργά έχουμε εγγυήσεις. Αν βιαστούμε σ’ αυτό το σημείο, τότε θα χάσουμε χρόνο στο μέλλον», σχολίαζε ο Ιταλός.

Ο σοφός λαός μας λέει ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει και σίγουρα η βιασύνη κρύβει σχεδόν πάντα εκπλήξεις, ωστόσο στο μαγικό κόσμο του MotoGP - στον κόσμο της ταχύτητας - οι οπαδοί, οι οδηγοί, ή οι χορηγοί, δεν φημίζονται πάντα για την υπομονή τους.

Τα βήματα του Dall’Igna είναι καλά μελετημένα, με απώτερο σκοπό να επιστρέψει στις νίκες η Ducati: «...δεν θα κερδίσουμε το Πρωτάθλημα φέτος, όμως θέλουμε να κερδίσουμε αγώνες. Πρέπει φέτος να πάρουμε μια νίκη». Εύκολο στα λόγια, γολγοθάς όμως η υλοποίηση αυτού του στόχου, όταν μάλιστα έχεις αντιμέτωπούς σου μεγαθήρια, όπως είναι η Honda.

«Δεν ξέρω αν είναι η Honda πλέον το φαβορί», συνέχισε να λέει ο Dall’Igna. «Από το δεύτερο μισό του 2014, η Yamaha έκανε σημαντική πρόοδο κι έτσι σήμερα δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιός είναι ο πιο δυνατός. Τα πάντα θα είναι ανοιχτά στο Πρωτάθλημα. Βλέπω τη Honda και τη Yamaha και σαν απειλή - πιο πίσω όμως - τις Aprilia και Suzuki», σχολίασε ο Dall’Igna, ο οποίος στο τέλος έσπευσε να επαναλάβει ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τη Yamaha τη νέα σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2015: Ειδική 5

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP 2015: Έξι πράγματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα