• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hayden: Αρχίζουμε και βλέπουμε κάποια θετικά
Η μοτοσυκλέτα είναι καινούργια τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα
Νέα 10/02/2015 - 15:24

Αναμφίβολα η RC213V-RS είναι πολύ καλύτερη από την OPEN μοτοσυκλέτα που είχε στη διάθεσή του το 2014 ο Nicky Hayden, ωστόσο ο Αμερικανός άσος δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θα ήθελε. Ο αναβάτης του Aspar ήταν η ταχύτερη OPEN Honda στο πρόσφατο τεστ της Μαλαισίας, ολοκληρώνοντας 2,64δ πίσω από τον Marc Marquez.

 

«Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε μια κατεύθυνση με μερικά πράγματα. Θα μαζέψουμε όλα τα δεδομένα και θα δώσουμε χρόνο στην ομάδα να κάνει ένα πλάνο για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Ήδη πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο κιβώτιο», σχολίασε ο Αμερικανός άσος.

 

«Στις εναλλαγές κατεύθυνσης είχαμε μερικές σούζες και δυσκολεύομαι να αλλάξω κατεύθυνση στις στροφές 2 προς 3 και 8 προς 9, επειδή ο τροχός είναι στον αέρα και δεν μπορώ να βάλω κάτω τη δύναμη. Πιθανότατα θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο κιβώτιο, αν και δεν έχουμε όλα τα εξαρτήματα ακόμα κι έτσι δεν μπορώ να βάλω τη δευτέρα όπως θέλω».

 

«Οπωσδήποτε η μοτοσυκλέτα είναι περισσότερο ανταγωνιστική από την περσινή, αλλά και οι υπόλοιποι δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Κανείς δεν έκανε ’58 πέρυσι και είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι».

 

Αποτιμώντας το πρόσφατο τεστ στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, ο Nicky Hayden υπογράμμισε: «Σημειώσαμε πρόοδο, κυρίως στις στροφές και στη γεωμετρία, αλλά ακόμα δυσκολευόμαστε στην επιτάχυνση από αργές στροφές. Είναι ακόμα νωρίς και δεν πάμε όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά η μοτοσυκλέτα είναι καινούργια τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα μου».

 

«Πρέπει να την οδηγήσω με διαφορετικό τρόπο κι αυτό σημαίνει ότι έχω δουλειά μπροστά μου, αλλά το καλό είναι ότι αρχίζουμε και βλέπουμε μερικά θετικά. Έτσι θα παραμείνουμε προσγειωμένοι και με θετική διάθεση. Δεν είμαι πολύ πιο γρήγορος σε σχέση με πέρυσι, αλλά σίγουρα το μοτέρ είναι πιο γρήγορο».

 

Παράλληλα και ο καρπός του Hayden είναι σε καλή κατάσταση κι έβγαλε τις τρεις έντονες ημέρες δοκιμών στην Μαλαισία, σχεδόν απροβλημάτιστα.

 

«Ο καρπός είναι σε καλή κατάσταση. Πονάω λίγο βέβαια, αλλά δεν είναι άσχημα. Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να το συνηθίσω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Πέρυσι πονούσα σχεδόν τη μισή σεζόν και δεν φρέναρα όπως ήθελα. Πρέπει να αρχίσω να φρενάρω πιο δυνατά και ειδικά με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Είναι μια απαιτητική πίστα για τα φρένα κι έτσι είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

Επόμενο άρθρο »

Οι Πρωταθλητές της Michelin!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα