• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή...
... όταν είδα ότι ήμουν στο 1:58!
Νέα 10/02/2015 - 12:46

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ενόψει της νέας σεζόν ο Marc Marquez, με τον αναβάτη της Repsol Honda να προετοιμάζεται για να υπερασπιστεί - για δεύτερη συνεχή χρονιά - τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Μετά από τρεις επίπονες ημέρες δοκιμών στην καυτή πίστα της Sepang, ο Marc Marquez απέδειξε - με την πρώτη θέση που πήρε στη λίστα με τους συνδυασμένους χρόνους - ότι και φέτος θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τον κερδίσει.

 

Πως ήταν η πρώτη προσομοίωση αγώνα της χρονιάς;

 

Η αλήθεια είναι ότι πήγε πολύ καλά. Επέλεξα να βγω όταν η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη - στις 14:30 - και αυτό γιατί ήταν κοντά στην ώρα που γίνεται το Grand Prix. Είναι δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις, διότι ο καθένας διάλεξε διαφορετική ώρα για να βγει, αλλά όλα πήγαν καλά. Μαζέψαμε πολλά δεδομένα για τους μηχανικούς και δοκιμάσαμε διαφορετικές χαρτογραφήσεις του κινητήρα, που με βοήθησαν να καταλάβω πολλά πράγματα. Το να κάνεις προσομοίωση μόνος σου είναι βαρετό, σε σύγκριση με τον αγώνα. Είναι δύσκολο, αλλά και πάλι δεν είσαι στο όριο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κι άλλο τη νέα μοτοσυκλέτα, διότι πιστεύω ότι έχουμε ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Είμαστε χαρούμενοι με τη βάση που έχουμε και πιστεύω ότι υπάρχουν τα θεμέλια για μια ακόμα δυνατή χρονιά.

 

Ο χρόνος σου την Παρασκευή ήταν ο καλύτερος που έχει καταγραφεί στην πίστα της Sepang. Τι έγινε, «έκοψες» δρόμο;

 

Έκανα πραγματικά έναν πολύ καλό γύρο. Όταν είδα ότι ήμουν στο 1:58, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Δεν ήταν ο τέλειος γύρος, διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Είχα ένα ακόμα φρέσκο ελαστικό για να έβγαινα και πάλι έξω, αλλά μόλις είδα το χρόνο δεν το έκανα γιατί δεν παίρνεις παραπάνω πληροφόρηση αν πηγαίνεις γρήγορα σ’ αυτά τα τεστ.

 

Πέρυσι έχασες το δεύτερο τεστ εξαιτίας τραυματισμού. Στόχος για φέτος είναι να φτάσεις χωρίς άγχος στον πρώτο αγώνα;

 

Ναι, αυτός σίγουρα είναι ο στόχος μου. Πέρυσι, μετά το τεστ, όλα ήταν τέλεια όπως ακριβώς και φέτος. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, μπορείς να χτυπήσεις ανά πάσα στιγμή κι έτσι το πλάνο μου είναι το ίδιο: να συνεχίσω την προπόνηση και να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για το δεύτερο τεστ.

 

Φέτος η παρουσίαση της ομάδας έγινε στην Ινδονησία. Πως σε υποδέχτηκαν οι φίλαθλοι από την Ασία;

 

Έχω βρεθεί στην περιοχή εκεί αρκετές φορές και από την πρώτη στιγμή, αυτό που σε εντυπωσιάζει είναι η μεγάλη αγάπη τους για το MotoGP. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο το αγαπάνε, πως υποστηρίζουν τους αναβάτες και πως ζουν και αναπνέουν για τους αγώνες. Νομίζω ότι τους αξίζει να γίνει μια πίστα εκεί.

 

Πονάς μετά το πρώτο αυτό τεστ;

 

Οι πρώτες τρεις ημέρες είναι και οι πιο δύσκολες, αλλά είμαι καλά. Στην προσομοίωση ήμουν καλά, από πλευράς φυσικής κατάστασης. Είδα ότι υστερώ σε μερικά πράγματα λίγο - αναφορικά με τη φυσική μου κατάσταση - κι έτσι θα δουλέψουμε σ’ αυτά για να βελτιωθούμε.

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Αρχίζουμε και βλέπουμε κάποια θετικά

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα