• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία: Πρώτο σκέλος
Ονειρικό ντεμπούτο για τον Rea!
Νέα 22/02/2015 - 08:41

Ο Jonathan Rea έκανε ονειρικό ντεμπούτο με τα χρώματα της Kawasaki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην Αυστραλία, αφού πρώτα χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να αντισταθεί στη φοβερή επίθεση του Leon Haslam (Aprilia).

 

Ο Rea έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα και βρισκόταν μπροστά μέχρι τον 13ο γύρο, όταν ο Haslam πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά ενώ πιο πίσω ακολουθούσαν οι Chaz Davies και ο rookie Jordi Torres.

 

Ο Haslam έχασε πολύτιμο χρόνο στη στροφή Stoner, όταν βγήκε εκτός κι έπεσε στην τέταρτη θέση, με τον Jonathan Rea να αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία του αγώνα, ακολουθούμενος από τους Davies και Torres. Ο Haslam όμως οδηγούσε απίστευτα και γρήγορα κατάφερε να βρεθεί και πάλι πίσω από την Kawasaki του Rea!

 

Ο τελευταίος γύρος ήταν απλά φανταστικός, με τον Rea και τον Haslam να μας προσφέρουν φοβερό θέαμα καθώς εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση! Τελικά ο Rea κατάφερε να πανηγυρίσει την 16η νίκη του στα SBK, αφήνοντας πίσω του για μόλις 39 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Haslam!

 

Από την πλευρά του, ο Chaz Davies χάρισε στην Ducati το πρώτο της βάθρο για το 2015, εξασφαλίζοντας ένα αμιγώς βρετανικό βάθρο στο πρώτο σκέλος του Phillip Island. Ο rookie Jordi Torres πήρε μια καταπληκτικά τέταρτη θέση στο ντεμπούτο του, με τον Michael Van der Mark να ακολουθεί και τον Sykes να τερματίζει έκτος.

 

Ο τελευταίος ήταν τέταρτος και κρατούσε αυτή τη θέση, όταν ο Van der Mark του έκανε μια δυνατή ενέργεια στη στροφή Doohan αναγκάζοντας τον Βρετανό άσο της Kawasaki να βγει εκτός πίστας για λίγο.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sylvain Guintoli ήταν έβδομος, ενώ ο Troy Bayliss στον πρώτο του αγώνα μετά το 2008, κατάφερε να πάρει την 13η θέση, ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα για τον 45χρονο οδηγό! Ο Nico Terol πάνω στην Althea Ducati, ο αναβάτης της Suzuki Alex Lowes και ο Leon Camier (MV Agusta) ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

 

Ο Randy de Puniet τερμάτισε στην 27η θέση στον πρώτο του αγώνα στα SBK, ενώ ο Tati Mercado - ο οποίος ξεκίνησε τελευταίος στο grid επειδή παραβίασε τους κανονισμούς χρησιμοποιώντας δυο ελαστικά κατατακτηρίων στην Superpole - ολοκλήρωσε στην 12η θέση. Ο Niccolo Canepa είχε μια πτώση και δεν συμμετείχε στον δεύτερο αγώνα. 

Επόμενο άρθρο »

SBK Αυστραλία: Δεύτερο σκέλος

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα