• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Thai: 2 στις 2 poles ο Rea!
Έβδομος θα ξεκινήσει αύριο ο Bayliss!
Νέα 21/03/2015 - 15:02

Ο Jonathan Rea θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την pole position στους πρώτους αγώνες που θα διεξαχθούν ποτέ στην Ταϋλάνδη, μετά από έναν καταπληκτικό τελευταίο γύρο, όταν και κατάφερε να αρπάξει την πρώτη θέση από τον Leon Haslam!

 

Ο αναβάτης της Kawasaki - που είχε πάρει την pole position και στο Phillip Island - επικράτησε μιας σπουδαίας μάχης σε μια συναρπαστική Superpole, όπου οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς και οι αναβάτες άλλαζαν θέση μέχρι και τη σημαία τερματισμού!

 

Μετά τους πρώτους γύρους στην πίστα Chang, ο Jonathan Rea κρατούσε το προβάδισμα το οποίο έχασε στη συνέχεια πρώτα από τον ομόσταυλό του, τον Tom Sykes και στη συνέχεια από τον Leon Haslam, ο οποίος έγραψε τον εκπληκτικό χρόνο του 1:33.393!

 

Πράγματι ο παραπάνω χρόνος φάνταζε σχεδόν απίθανο να νικηθεί από κάποιον αντίπαλό του και ο Haslam πίστεψε ότι θα έπαιρνε την (μόλις) δεύτερη pole position της καριέρας του, πέντε χρόνια μετά την πρώτη!

 

Αυτή του η πεποίθηση ενισχυόταν σημαντικά και από το γεγονός ότι ο Rea, ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, ήταν πίσω στις τρεις πρώτες ενδιάμεσες χρονομετρήσεις. Ωστόσο ο Ιρλανδός ήταν φοβερός στο τελευταίο κομμάτι και καλύπτοντας τη διαφορά από τον Haslam, κατάφερε να τον αφήσει 11 χιλ. πίσω του!

 

Γενικά οι Βρετανοί κυριάρχησαν και πάλι στην πίστα, με τον Alex Lowes να εξασφαλίζει την παρθενική του παρουσία σε πρώτη σειρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, την ώρα που ο Sykes έπρεπε να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση και μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 θα έχει δίπλα του τους Jordi Torres (σταθερά πρώτος σε τελική με 302.5χλμ/ώρα) και Chaz Davies, ενώ ο Troy Bayliss αποδεικνύεται ανταγωνιστικός ακόμα και στα 45 του, καταφέρνοντας να πάρει την έβδομη θέση ενώ σε κάποια στιγμή είχε ανέβει ακόμα και στην τρίτη θέση!

 

Ο θρύλος των SBK απέδειξε ότι έχει ακόμα αυτό το κάτι που τον διατηρεί ταχύτατο κι έμεινε μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Chaz Davies που μοιράζονται την ίδια μοτοσυκλέτα, ενώ ξεπέρασε τις δυο PATA Honda, αφήνοντας 8ο τον Michael van der Mark και ένατο τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sylvain Guintoli.

 

Έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει την μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις στην SP1, ο Leandro Mercado θα ξεκινήσει μέσα στους πρώτους δέκα αύριο, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ οι δυο τελευταίοι αναβάτες της δωδεκάδας ήταν οι David Salom και Matteo Baiocco.

Επόμενο άρθρο »

Davies: Δεν σταματάμε την προσπάθεια!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Thai ΕΔ3: Καμία βελτίωση στους χρόνους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα