• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ASSEN: Στο κυνήγι της 100ης νίκης
Ο Valentino Rossi έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε την pole position στον «Καθεδρικό» του Assen...
Νέα 26/06/2009 - 11:55
O Valentino Rossi επιστρέφει στον «Καθεδρικό» του Assen όπου στο παρελθόν έχει σημειώσει έξι νίκες, έχοντας μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση: να πάρει την 100η νίκη της καριέρας του.

Και από τις πρώτες δοκιμές έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής είναι πολύ δυνατός με τα λάστιχα αγώνα, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει από την pole position μετά τον εντυπωσιακό χρόνο (1'36.025) που σημείωσε -βελτίωσε κατά επτά δέκατα το ρεκόρ πίστας που είχε από τον αγώνα του 2008 ο Stoner- στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής.

«Σίγουρα θα είναι δύσκολος ο αγώνας αύριο. Ιδιαίτερα οι Stoner και Lorenzo είναι πολύ δυνατοί με τις ρυθμίσεις αγώνα. Όπως και να έχει έχουμε καλό ρυθμό, αισθάνομαι καλά με τη μοτοσικλέτα. Δοκιμάσαμε μερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των δοκιμών και όλα πήγαν καλύτερα. Υπάρχουν δύο ή τρία σημεία στην πίστα που μπορούμε να βελτιωθούμε αύριο αλλά είμαι χαρούμενος. Η Yamaha είναι καλή σε αυτή την πίστα και ελπίζουμε να έχει καλό καιρό αύριο», σχολίασε ο αναβάτης της Fiat Yamaha.

Δίπλα του θα έχει τον Dani Pedrosa που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι στη Βαρκελώνη όσον αφορά τους τραυματισμούς του και χωρίς τους ενοχλητικούς πόνους μπορεί να οδηγεί πιο άνετα την RC212V με το νέο πλαίσιο που έχει ετοιμάσει η Honda.

«Φυσικά ακόμα δεν είμαι στο 100%, αλλά είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξη από τη Βαρκελώνη μέχρι εδώ. Στάθηκα τυχερός που βρέθηκε μπροστά μου ο Valentino. Ακολούθησα το ρυθμό του και με βοήθησε αρκετά να γράψω αυτό το χρόνο. Το απόγευμα βελτιώσαμε λίγο το στήσιμο με το ελαστικό αγώνα και ελπίζω αύριο να μείνει στεγνή η πίστα και να έχουμε καλό αγώνα», δήλωσε ο Pedrosa.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Jorge Lorenzo επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη δυναμική της Yamaha. Ο «Por Fuera» έχει και αυτός πολύ δυνατό γυρολόγιο με λάστιχα αγώνα, ωστόσο θα πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές καθώς στο τελευταίο κομμάτι της πίστας χάνει αρκετό χρόνο.

«Aπ' ότι είδατε και σεις είχαμε πρόβλημα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Στο υπόλοιπο κάναμε χρόνους που θα μας έδιναν την pole position, αλλά χάναμε πολύ χρόνο στο T4. Αλλά θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε αυτό, έχουμε καλό ρυθμό με τις ρυθμίσεις αγώνα και ελπίζω να πάμε καλά», σχολίασε ο Lorenzo.

Καλό ρυθμό έχει και ο Casey Stoner ο οποίος για πρώτη φορά φέτος έμεινε εκτός πρώτης σειράς του γκριντ. Ο Αυστραλός σημείωσε καλούς χρόνους αλλά στο τέλος καθυστέρησε πίσω από πιο αργούς αναβάτες με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος.

Πάντως τόσο στις πρωινές δοκιμές όσο και στις κατατακτήριες ο Αυστραλός, νικητής του αγώνα πέρσι, αντιμετώπισε προβλήματα με την πρόσφυση. Το απόγευμα μάλιστα είχε κάποιες τρομακτικές στιγμές όπου οι νευρικές αντιδράσεις της GP9 λίγο έλειψε να τον στείλουν στα χώματα...

Δίπλα του θα έχει τον Colin Edwards ο οποίος το 2006 σε αυτήν την πίστα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην παρθενική του νίκη στα MotoGP, αλλά μια πτώση λίγες στροφές πριν τον τερματισμό δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει.

Τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης συμπληρώνει ο Loris Capirossi που έχει στη διάθεσή του το νέο κινητήρα της Suzuki. Vermeulen, Dovizioso και Toseland θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την τρίτη σειρά.

Επόμενο άρθρο »

ΑSSEN: 100άρης ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Δύο μοτοσυκλέτες ανά οδηγό και το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα