• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PEDROSA: ΜΕΤΑ ΤΗ LAGUNA...
Aνακούφιση μετά τη νίκη στη Laguna, αλλά η μάχη για τον Dani Pedrosa τώρα αρχίζει, αφού το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος.
Νέα 06/07/2009 - 12:54

Δεν κρυβόταν η χαρά όλων των ανθρώπων της Honda όχι μόνο για τη νίκη του Dani Pedrosa στην αμερικάνικη πίστα της Laguna Seca, όχι μόνο γιατί με αυτό τον τρόπο έληξε η περίοδος «χωρίς νίκες» για το γιαπωνέζικο εργοστάσιο, αλλά και γιατί διαφημιστικά μια νίκη GP μέσα στην Αμερική μετράει πολύ. Ειδικά με τον αποστομωτικό τρόπο που κέρδισε ο Pedrosa.

Ένας χρόνος και ένας μήνας είχε περάσει από τη μέρα που η Honda ανέβηκε τελευταία φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στον αγώνα της Καταλωνίας το ‘08, πάλι με τον Pedrosa και έκτοτε πολλά έχουν συμβεί, με το HRC να ψάχνει και να ψάχνεται να βρει τη λύση όσον αφορά τις επιδόσεις του RCV. Mέχρι και ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας παραδέχτηκε πως «έφταιγε» η μοτοσυκλέτα και όχι οι αναβάτες, ο κ. Makamoto που έλαμπε ολόκληρος μετά τη νίκη του Ισπανού αναβάτη στην πίστα της κεντρικής Καλιφόρνια.

Με αυτό τον τρόπο εκτονώθηκε και η πίεση που ένιωθε στους ώμους του ο Dani τους τελευταίους μήνες, μετά από ένα σερί πτώσεων και τραυματισμών, που ξεκίνησαν από το περσινό Sachsenring, καθώς μάλιστα προηγείτο του αγώνα. Μέχρι τη στιγμή της πτώσης του στη Γερμανία είχε κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και στον αγώνα της Laguna: είχε εκτελέσει την τέλεια εκκίνηση και είχε εξαφανιστεί πρώτος, χωρίς να τον απειλεί κανείς. Για τον αγώνα αυτόν στο Sachenring ο Pedrosa δήλωσε πως ήταν ο τελειότερος αγώνας που είχε κάνει, μέχρι τη στιγμή που έπεσε βέβαια και άρχισε ο γνωστός κατήφορος για την φήμη ενός άξιου αναβάτη που μήνα τον μήνα έβλεπε να ξεθωριάζει η δόξα του. Με το πρωτάθλημα του 2009, να βρίσκεται στο μέση του, η στρατηγική του Pedrosa μιλάει για αγώνα τον αγώνα, όπου η μάχη γίνεται σκαλί-σκαλί, αργά και μεθοδικά όπως είναι λογικό, αφού η βαθμολογική διαφορά από τον πρώτο Rossi είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον να μαζευτεί. Μετά τον θριαμβευτικό αγώνα της Αμερικής, φανερά ανακουφισμένος ο Dani Pedrosa δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομάδας του, αλλά και τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που δούλεψαν επί δώδεκα μήνες μαζί του. Όπως είπε ο Dani σε αυτούς οφείλει την επιστροφή του σε τόσο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Σε ένα γύρισμα της τύχης ο επόμενος αγώνας του προγράμματος γίνεται στο σημαδιακό Sachenring, όπου ο Pedrosa θα προσπαθήσει να ξορκίσει τους δαίμονές του και να επανέλθει αν όχι στην κορυφαία, τότε σε μια από τις κορυφαίες θέσεις που του αξίζουν.

Επόμενο άρθρο »

Laguna Seca: Ότι δεν είδαν οι κάμερες!

« Προηγούμενο άρθρο

Laguna Seca: Εκπληκτικός Pedrosa στην πρώτη του φετινή νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα