• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν μπορείς να χαλαρώσεις!
Έκανα λάθος και πίστεψα ότι είχα καλό προβάδισμα
Νέα 30/08/2015 - 22:21

Ο Valentino Rossi ήταν πίσω στη βαθμολογία μόνο για δυο εβδομάδες, καθώς ο Ιταλός θρύλος κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το βρεγμένο Silverstone και να αφήσει πίσω του για 12β τον Lorenzo!

 

Βέβαια, στα τελευταία λεπτά ανησύχησε τους πολλούς φίλους του οι οποίοι έβλεπαν τον Danilo Petrucci πίσω του να έρχεται με φόρα και να μειώνει τη διαφορά που τον χώριζε από τον Vale, ο οποίος... είχε χαλαρώσει!

 

«Σήμερα το πρωί που σηκώθηκα και είδα τη βροχή δεν ήξερα αν ήταν καλά τα νέα ή όχι, διότι φέτος δεν έχουμε πολλά δεδομένα στο βρεγμένο», ξεκίνησε να λέει ο Rossi ο οποίος ξεκίνησε 4ος τον αγώνα.

 

«Νομίζω όμως ότι η δουλειά της ομάδας μου έκανε τη διαφορά και η μοτοσυκλέτα μου ήταν φανταστική. Από τον πρώτο γύρο στο ζέσταμα βρήκαμε καλή ισορροπία και ήμουν πολύ δυνατός».

 

Ο αγώνας ήταν δραματικός από το ξεκίνημά του, όταν όλοι οι αναβάτες επέστρεψαν για να αλλάξουν στα βρόχινα ελαστικά όταν άρχισε να πέφτει η βροχή και ο αλυτάρχης αποφάσισε να καθυστερήσει την εκκίνηση.

 

«Στο grid φοβήθηκα γιατί είχαμε τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Έκανε κρύο, ξεκίναγε να βρέχει και ήμασταν με σλικ σε μια πολύ γρήγορη πίστα. Έτσι ήμουν χαρούμενος όταν άρχισε να βρέχει περισσότερο. Τότε ήξερα ότι έχω το ρυθμό».

 

«Έκανα καλή αρχή και προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά ο Marc έμεινε κοντά μου. Τον άκουγα, προσπάθησα στο μέγιστο κι έγραφα καλούς χρόνους αλλά ήταν δύσκολο να πάρω ένα καλό προβάδισμα».

 

«Έτσι, πίστεψα ότι όλα θα κρίνονταν στον τελευταίο γύρο με τον Marc, κάτι που πάντα είναι πολύ δύσκολο».

 

Την τελευταία φορά που οι δυο τους έδωσαν μάχη για την πρώτη θέση, είχαν την επαφή στο τελευταίο εσάκι της πίστας του Assen. Αυτή τη φορά δεν φτάσαμε μέχρι το τέλος, καθώς ο Marquez έπεσε 8 γύρους πριν το τέλος.

 

«Τον είδα πεσμένο από τη μεγάλη οθόνη και δεν τον άκουγα πια πίσω μου κι έτσι χαλάρωσα. Ειλικρινά περίμενα ότι θα έχω διαφορά 8δ από τον Petrucci αλλά όταν πέρασα τη γραμμή ήμουν μόνο στα 4δ».

 

«Σκέφτηκα από μέσα μου... χμμμ οκ και στον επόμενο γύρο η διαφορά έπεσε στα τρία δευτερόλεπτα», πρόσθεσε ο Vale, το προβάδισμα του οποίου μειωνόταν συνεχώς και σ’ ένα σημείο ο Danilo Petrucci τον πλησίασε στο 1,5δ!

 

«Το λάθος μου ήταν ότι χαλάρωσα για έναν γύρο, διότι πίστεψα ότι είχα καλό προβάδισμα. Παράλληλα δεν ήθελα να τα δώσω όλα και άρχισε να βρέχει και πιο δυνατά. Αυτό όμως είναι το MotoGP! Ποτέ δεν μπορείς να χαλαρώσεις».

 

«Έκανα τους υπολογισμούς μου και με πέντε γύρους να απομένουν ο Danilo μπορούσε να με κερδίσει. Έτσι έπρεπε να ξεκινήσω και πάλι να πιέζω. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή».

 

«Επίσης σκέφτηκα ότι και ο Danilo δεν θα ήθελε να πετάξει το πρώτο βάθρο της καριέρας του. Έτσι παρέμεινα συγκεντρωμένος, με βοήθησε και η μοτοσυκλέτα ενώ μετά είδα ότι τα παράτησε».

 

Ο Valentino Rossi άρχισε να αυξάνει τη διαφορά του στη συνέχεια και πέρασε τη γραμμή τερματισμού τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπατριώτη και καλό του φίλο.

 

«Το συναίσθημα ήταν καταπληκτικό και αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική, διότι - ειλικρινά - αν ο αγώνας ήταν στο στεγνό δύσκολα θα μπορούσα να είχα τερματίσει μπροστά από τον Jorge».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν έβλεπα!

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone Moto3: Κυριάρχησε στο βρεγμένο ο Kent

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα