• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΗAYDEΝ: Πόσο απέχει από το βάθρο;
O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στοχεύει στο να γεφυρώσει το χάσμα του από το βάθρο.
Νέα 16/07/2009 - 08:47

Η πρώτη χρονιά του Nicky Hayden στην Ducati δεν ήταν μέχρι τώρα αυτή που θα περίμενε. Παρ’ όλα αυτά, μετά την καλύτερη φετινή του επίδοση, την 5η θέση στο Grand Prix της πατρίδας του, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2006) στοχεύει στο να γεφυρώσει το χάσμα του από το βάθρο.

 

Ο Hayden έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο από τον αγώνα της Ιαπωνίας, όπου χτυπήθηκε από τον Yuki Takahashi, τερματίζοντας 15ος, 12ος, 12ος, 10ος, 8ος and 5ος στους επόμενους αγώνες. “Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, διότι δε μου αρέσει να βρίσκομαι στην ουρά του πρωταθλήματος”, δήλωσε ο Hayden πριν το Grand Prix του Sachsenring.

 

Πόσο μεγάλο, λοιπόν, είναι αυτό το χάσμα;

 

Σε ότι αφορά τις χρονικές διαφορές του Hayden από το βάθρο, η καλύτερη του φετινή επίδοση ήταν στο Assen, όταν τερμάτισε στην όγδοη θέση, 16.71 δευτερόλεπτα πίσω από τον team mate στην Ducati Marlboro, Casey Stoner. Στη Laguna Seca, παρότι τερμάτισε 5ος , ο Hayden ήταν 19.737 δευτερόλεπτα μακριά από το Jorge Lorenzo, και το βάθρο.

 

Το ενθαρρυντικό για τον αναβάτη της Ducati Marlboro είναι οι καλές παρουσίες του στο Γερμανικό Grand Prix, κατά το παρελθόν: Σαν αναβάτης της Repsol Honda, ο Hayden τερμάτισε τρίτος στο Sachsenring το 2005, 2006 και 2007. “Το Sachsenring είναι μια σφιχτή πίστα με πολλές στροφές και γυρολόγια σχεδόν ίδια με τη Laguna Seca, καθώς είναι και οι δύο μικρότερες πίστες του πρωταθλήματος. Είναι όμως μια πίστα που μου αρέσει, και έχω σημειώσει καλές επιδόσεις στο παρελθόν.” , είπε ο Αμερικάνος. “Το πρώτο μέρος της πίστας είναι πολύ σφιχτό, και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το δυσκολότερο για εμένα και τη μοτοσυκλέτα μου, αλλά ελπίζω να είμαι δυνατός στο δεύτερο μισό που περιλαμβάνει και τη στροφή Waterfall (καταρράκτης), που είναι εκπληκτική αν σου αρέσουν οι πολύ γρήγορες, τυφλές στροφές, που σου κόβουν την ανάσα.” πρόσθεσε.

 

 

“Ο Nicky αγωνίζεται σε μια πίστα όπου έχει σημειώσει καλές επιδόσεις στο παρελθόν, και είμαι σίγουρος ότι θα επιβεβαιώσει πως η βελτίωσή του στη Laguna Seca, είναι μόνο η αρχή”, είπε ο Livio Suppo, project manager της Ducati στα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

SUPPO: «Ο Stoner μπορεί ακόμα να πάρει το Πρωτάθλημα»

« Προηγούμενο άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ LIVE: Σοκ: το κομμένο δάχτυλο του Kallio!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα