Ο Broc Parkes θα επιστρέψει στο MotoGP για τον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς στην πίστα της Valencia.
Ο Αυστραλός θα είναι ο τελευταίος αναβάτης που θα αντικαταστήσει τον τραυματία Alex de Angelis.
O έμπειρος αναβάτης αγωνίστηκε στην πρώτη του σεζόν στο MotoGP πέρυσι με την PBM (Paul Bird Motorsport) ενώ φέτος η παρουσία του στα BSB ήταν μικρή μετά από τα όχι αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ο Parkes θα επιστρέψει στο προσκήνιο και στο MotoGP, έχοντας κάνει κυρίως προπόνηση για αγώνες αντοχής το τελευταίο διάστημα.
Θα είναι ο δεύτερος αναβάτης που θα ανέβει στη μοτοσυκλέτα του De Angelis, μετά τον Damian Cudlin (επίσης Αυστραλός) που βρέθηκε στην Αυστραλία και στη Μαλαισία.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Ioda επιβεβαίωσε ότι ο De Angelis θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε 19 ημέρες στο νοσοκομείο.
Ο De Angelis - ο οποίος τις δυο πρώτες εβδομάδες τις πέρασε στη ΜΕΘ Ιαπωνικού νοσοκομείου - θα δώσει το παρόν στη Valencia!