• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Του ταιριάζουν!
Άρεσαν στον Vinales τα ελαστικά της Michelin
Νέα 13/11/2015 - 15:33

Ο Maverick Vinales ήταν πολύ χαρούμενος μετά το τεστ της Valencia, καθώς τα νέα ελαστικά της Michelin φαίνεται να του ταιριάζουν πολύ!

 

Ο Ισπανός άσος, όπως και ο ομόσταυλός του άλλωστε, δεν χρησιμοποίησαν καθόλου το κοινό software σ’ αυτό το τεστ.

 

Έτσι, με τα δικά τους ηλεκτρονικά και τα ελαστικά της Michelin, ο Vinales κατάφερε να γράψει το δεύτερο καλύτερο χρόνο στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και ο Vinales δεν απέφυγε μια πτώση όταν πίεζε παραπάνω για να γράψει έναν γρήγορο γύρο.

 

Την ώρα πάντως που πολλοί οδηγοί τονίζουν ότι με το μπροστινό της Michelin δεν μπορούσαν να μπουν στις στροφές όπως πριν, για τον Vinales το πρόβλημα ήταν μόνο στην 3!

 

«Για μένα δεν χρειάζεται να αλλάξω το στυλ, ίσως στην 3 που με τα Bridgestone μπορούσα να την πάρω όλη με γκάζι. Τώρα χρειάζεται να το κλείνω λίγο για να φορτίζω το μπροστά και να μην μου φύγει».

 

«Μετά την πρώτη πτώση μεταφέραμε λίγο βάρος μπροστά. Θέλουμε βελτίωση και στα φρένα. Για μένα προσωπικά αυτό είναι μειονέκτημα σε πίστες stop-and-go».

 

«Στην Μαλαισία θα είμαι πολύ συγκεντρωμένος για να βελτιωθώ στα φρένα».

 

«Ένιωθα καλά, οι γραμμές μας ήταν ίδιες σε όλους τους γύρους που σημαίνει ότι έχουμε σταθερή μοτοσυκλέτα. Σε αρκετές στροφές ήμουν καλύτερος απ’ ότι στον αγώνα! Αυτό σημαίνει ότι τα Michelin δουλεύουν καλά στη μοτοσυκλέτα μας».

 

Με δεδομένο ότι ο Vinales είχε μόλις ένα χρόνο εμπειρίας από τα ελαστικά της Bridgestone, θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τους περισσότερους που είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα ελαστικά.

 

Παράλληλα, όπως τόνισε: «Συμπεριφερθήκαμε έξυπνα και δεν τα δοκιμάσαμε στο Mugello ή σε πίστες που δεν ήταν καλά. Έτσι ήρθα εδώ και τα εμπιστεύομαι χωρίς να ανησυχώ για το μπροστινό».

 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Vinales προσπαθεί να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στα φρένα.

 

Σ’ έναν τομέα που - αν στο μέλλον χρειαστεί να ξεκινήσει από πίσω - θα του δώσει ένα πλεονέκτημα στο να κερδίσει αρκετές θέσεις στην εκκίνηση.

 

«Πάντα έλεγα ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ καλή στις γρήγορες στροφές, ή εκεί που δεν έχει φρένα. Εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε είναι στα δυνατά φρένα».

 

«Σε μερικούς αγώνες που από κακή τύχη ξεκινούσα πιο πίσω, δεν μπορούσα να περάσω τους άλλους παρά μόνο όταν έπεφτε το ελαστικό».

 

«Αυτό που θέλω είναι μια μοτοσυκλέτα που να είναι εκεί όταν θα βρεθώ και πάλι σε τέτοιες καταστάσεις».

 

«Τώρα όταν φρενάρω πιο βαθιά χάνω τη γραμμή. Θέλω να ετοιμάσω τη μοτοσυκλέτα μου ώστε να φρενάρω πιο βαθειά».

 

Ο Maverick Vinales θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά τα καινούργια ηλεκτρονικά στην Sepang, σε ιδιωτικές δοκιμές του Νοεμβρίου.

 

Μέχρι τότε, όπως είναι απολύτως λογικό, ο Ισπανός τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να έχει γνώμη στο πως θα είναι η Suzuki του με το ενιαίο software.

Επόμενο άρθρο »

Η αλαζονεία της εξουσίας;

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Καλή κατάσταση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα