• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του!
Ακόμα κι αν ο Valentino έχασε τον Τίτλο
Νέα 16/12/2015 - 10:15

Ο Valentino Rossi μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το φετινό Τίτλο στο MotoGP, ωστόσο ήταν ενδεχομένως η καλύτερή του σεζόν στα 20 χρόνια παρουσίας του στο Πρωτάθλημα!

 

Αυτή είναι η γνώμη του Herve Poncharal - του αφεντικού της δορυφορικής ομάδας της Yamaha, της Tech3 - ο οποίος θεωρεί ότι τόσο ο Ιταλός, όσο και ο Lorenzo άξιζαν τον Τίτλο.

 

«Κατ’ αρχήν να πω ότι η Yamaha έκανε καταπληκτική δουλειά. Κυριάρχησαν στο Πρωτάθλημα με τρόπο που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια», σχολίασε ο Poncharal.

 

«Οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα δυσκολεύονταν φέτος. Στο Qatar ήταν μόνο ένα λάθος του Marquez, αλλά μετά - αγώνα με τον αγώνα - η Yamaha ήταν στην κορυφή».

 

«Κέρδισε τους έξι από τους εφτά πρώτους αγώνες και τους 11 από τους 18 συνολικά της σεζόν, ενώ τα πήρε τους Τίτλους και στις ομάδες και στους κατασκευαστές και στους αναβάτες».

 

«Ο Lorenzo πήρε τις περισσότερες νίκες, οδηγώντας την κούρσα στους περισσότερους γύρους, ενώ ο Rossi πήρε τα περισσότερα βάθρα (15) και πήρε βαθμούς σε όλους τους αγώνες».

 

«Για μένα ο Jorge ήταν εμφανώς ο πιο γρήγορος. Ωστόσο ο πιο γρήγορος δεν κερδίζει πάντα το Πρωτάθλημα και παραλίγο να το χάσει, διότι πρέπει σε μια σεζόν να τα ελέγχεις όλα».

 

«Αυτό σημαίνει να είσαι γρήγορος στον ένα γύρο, σε ρυθμό αγώνα - που το έδειξε - αλλά και να ελέγχεις τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως την πίεση ή τον καιρό».

 

«Ίσως το τελευταίο να ήταν το αδύναμο σημείο του, αλλά όσο για την ταχύτητά του τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αν δει κανείς πόσους γύρους οδήγησε, πόσες poles πήρε, πόσους ταχύτερους γύρους έκανε».

 

«Αλλά και ο τρόπος που οδηγούσε όταν πήρε τις τέσσερεις συνεχόμενες νίκες του... θυμάμαι επίσης και τη νίκη του στην Τσεχία, ουάου! Για μένα άξιζε τον Τίτλο».

 

«Από την άλλη όμως και ο Valentino έκανε κάτι το απίστευτο, ειλικρινά! Είναι 36 μισό. Το να ακολουθεί τον Marquez, τον Lorenzo ή τους Pedrosa και τον Iannone που είναι 10-15 χρόνια νεότεροί του, είναι αδιανόητο!»

 

«Εγώ είμαι σχεδόν 60. Ξέρω πως ήμουν στα 20, αλλά και πως ήμουν στα 30-35. Καταλαβαίνω τη διαφορά!»

 

«Το να κάνει αυτά που κάνει σ’ αυτή την ηλικία... να παλεύει για τον Τίτλο στον τελευταίο αγώνα! Που βρίσκει το κίνητρο να πιέζει, να παίρνει ρίσκα; Δεν ξέρω...».

 

«Για μένα προσωπικά αυτή ήταν ίσως η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ακόμα κι αν δεν κέρδισε».

 

«Σχεδόν όλοι, μετά το σπάσιμο του ποδιού του στο Mugello το 2010, τα δύσκολα χρόνια στην Ducati και την έλευση οδηγών όπως ο Lorenzo και ο Marquez, έλεγαν ότι μπορεί να είναι ο κορυφαίος, αλλά δεν το έχει πια».

 

«Αυτό που έκανε φέτος όμως είναι καταπληκτικό. Έτσι μπορώ να πω ότι αν και ο Jorge άξιζε τον Τίτλο, για μένα είναι σχεδόν ίσοι».

 

«Άξιζαν τον Τίτλο και οι δυο. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τις συγκυρίες, θεωρώ ότι ήταν μια φοβερή χρονιά για τον Vale, ο οποίος θα πρέπει να είναι υπερήφανος για ό,τι κατάφερε φέτος».

Επόμενο άρθρο »

Stoner και GP-X!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Αλλαγές στους κανονισμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα