• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση 2015: Andrea Iannone
Αξιολογώντας τους δέκα καλύτερους!
Νέα 31/12/2015 - 10:46

Η φετινή χρονιά του Andrea Iannone ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών Ducatisti, καθώς ο 26χρονος άσος για πρώτη φορά βρέθηκε σε εργοστασιακή ομάδα.

 

Η προσέγγισή του στους αγώνες ήταν εξαιρετική και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα GP15, πλησιάζοντας όσο κανείς στην 4η θέση του Πρωταθλήματος.

 

Κατάφερε να ξεχωρίσει στο γκαράζ των κόκκινων, πέφτοντας μόνο μια φορά σε όλη τη σεζόν (στην αδιάφορη Valencia), ενώ κατέκτησε τρία βάθρα και πήρε την πρώτη του pole position.

 

Κι όλα αυτά ενώ χρειάστηκε σε πολλές περιπτώσεις να αγωνιστεί χωρίς να είναι στο 100% των δυνατοτήτων του, εξαιτίας του τραυματισμένου του ώμου!

 

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει τον αγώνα της ζωής του στο Phillip Island, όπου κατάφερε να παραμείνει κοντά στους Marquez, Lorenzo και Rossi.

 

Ήταν σ’ εκείνο τον αγώνα που έκανε την τρομερή προσπέραση, νικώντας με σχεδόν μαγικό τρόπο τους Marquez και Rossi, ενώ στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει του τελευταίου στη μάχη για την τρίτη θέση!

 

Η πέμπτη του θέση στην τελική βαθμολογία - 26β περισσότερους από τον ομόσταυλό του, τον Dovi - δικαιολογεί απόλυτα την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του οι Ιταλοί.

 

Και όχι μόνο αυτό.

 

Ο Iannone έδειξε με την παρουσία του το 2015 ότι δεν θέλει πολύ στο να εξελιχθεί σε έναν αναβάτη ικανό να διεκδικεί βάθρα και νίκες από τους τέσσερεις κατά τεκμήριο καλύτερους αναβάτες της κατηγορίας.

 

Φυσικά όταν φτάνεις τόσο κοντά σ’ αυτό το επίπεδο, αυτό το «λίγο» που απομένει είναι πάντα ένας μικρός Γολγοθάς για τον ενδιαφερόμενο.

 

Τα δέκατα παραπάνω στο γύρο που χρειάζεται να βρει απαιτούν αδιανόητα επίπονη και σκληρή δουλειά, ικανότητα αναβάτη και επιτελείου και φυσικά λίγη δόση τύχης.

 

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει - μακάρι - να συνεχίσει σ’ αυτό το ρυθμό και το 2016, μια χρονιά που προμηνύεται πάντως καλή για τον Iannone.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους ελάχιστους που δεν έδειξαν προβληματισμένοι με το μπροστινό της Michelin, αλλά ούτε και με τα καινούργια ηλεκτρονικά.

 

Τελική βαθμολογία: 8/10

Επόμενο άρθρο »

2015: Έξι άσχημες στιγμές

« Προηγούμενο άρθρο

Ανασκόπηση 2015: Dani Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα