• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SUPERBIKES: Yamaha και Spies, έτοιμοι για μάχη με τη Ducati στο Brno
O Aμερικάνος θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του πρωταθλήματος στην Τσεχία.
Νέα 22/07/2009 - 11:31

Η ομάδα της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, έδειξε πόσο θέλει τον πρώτο της τίτλο, φέρνοντας μια σειρά νέων εξαρτημάτων στα δοκιμαστικά της Imola, την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Με τον Spies να υπολείπεται μόλις 14 βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αλλά και τραυματία, Noriyuki Haga, η Yamaha γνωρίζει πως στον αγώνα του Brno μπορεί να διεκδικήσει την πρωτοπορία.

 

Στις πρώτες δοκιμές της ομάδας, από τη Monza το Μάρτιο, ο Spies είχε νέα ηλεκτρονικά, με ανανεωμένο traction control και σύστημα ελέγχου σούζας, όπως και καινούριο πιρούνι της Ohlins. Η ομάδα επίσης, πειραματίστηκε με αναθεωρημένη θέση οδήγησης, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της συμπεριφοράς και της σταθερότητας της αγωνιστικής R1.

 

“Έχουμε βρει αρκετά νέα πράγματα, καθώς και σημαντική προσαρμοστικότητα, σε τομείς που πραγματικά δυσκολευόμασταν. Το φρενάρισμα είναι από τα δυνατά μου σημεία, όπως και του R1, αλλά θέλουμε να το βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα πιο σταθερή στο φρενάρισμα, και επίσης, να κρατάμε τον πίσω τροχό στο έδαφος”, δήλωσε ο Spies.

 

Ο Αμερικάνος ήταν εκπληκτικός όλη τη χρονιά, όμως στη Valencia και το Κyalami, δυσκολεύτηκε απέναντι στη Ducati, και πιστεύει πως και η Imola είναι μια παρόμοια πίστα.

 

Σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, σε πίστες με ανωμαλίες, όπως το Kyalami, η Valencia και η Imola, η Ducati έχει πλεονέκτημα. Το πλαίσιο της Ducati, προσφέρει φοβερή πρόσφυση, κάτι που φαίνεται σε τέτοιες πίστες.|”

 

“Oι δοκιμές πήγαν καλά, διότι είχαμε ικανοποιητικό ρυθμό, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Είμαστε ικανοποιημένοι, επειδή συνήθως σε πίστες με ανωμαλίες προβληματιζόμαστε. Έχουμε βρει καλές ρυθμίσεις, οπότε όταν επιστρέψουμε εδώ το Σεπτέμβριο, με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, τα πράγματα θα είναι ευκολότερα.”

 

Τώρα ο Spies παραμένει συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα, του Brno. Παρότι δε γνωρίζει την πίστα, έχει δείξει εντυπωσιακή ικανότητα προσαρμογής σε άγνωστους προς αυτόν αγώνες.

 

Με τον Haga ακόμα να αναρρώνει από το ατύχημά του, ο Τσέχικος Αγώνας φαντάζει σαν ιδανική ευκαιρία για το Spies, να πάρει τον έλεγχο του Πρωταθλήματος.

 

“Ο ανταγωνισμός είναι έντονος τώρα, και το θετικό είναι ότι ποτέ δεν παραδοθήκαμε. Ήμουν πάνω από 80 βαθμούς πίσω, και τώρα είμαι μόνο 14. Ο Nori δε θα είναι 100% έτοιμος για το Brno, αλλά θα προσπαθήσει να μαζέψει βαθμούς. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και να αποφύγουμε τα λάθη”, ολοκλήρωσε ο Αμερικάνος.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Πού πήγε η λευκή γραμμή;

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, ανεβάζει και την αυτοπεποίθησή του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα