• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ LIVE: ο Lorenzo σκεπτικός με την Yamaha
Αν έπρεπε να πάρει την απόφαση σήμερα, θα πήγαινε στην Honda
Νέα 24/07/2009 - 20:02

 

Του Δημήτρη Διατσίδη

 

Με τον Jorge Lorenzo από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς υπάρχει μια ιδιαίτερα καλή σχέση που φαίνεται ότι ξεπερνά τα επίσημα πλαίσια «δημοσιογράφος vs οδηγός», που καθορίζει κάποιες επιφυλάξεις και από τις δύο πλευρές.

Έχουμε κάνει συζητήσεις αρκετά πέρα από τα σχετικά στενά πλαίσια των αγώνων και της μοτοσυκλέτας.

 

Ο Jorge είναι ένας νέος άνθρωπος, πολύ φιλοσοφημένος και πολύ πιο ώριμος από ότι ίσως δείχνει σε πρώτη ματιά. Άλλωστε το τι δείχνει προς τα έξω, μπορεί να το ελέγχει και μέσω των μαθημάτων ηθοποιίας που έχει κάνει στο Λονδίνο!

Όπως θα μπορεί να διαβάσει κανείς και στο περιοδικό motoGP world που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, ο Lorenzo ακολουθεί τις αρχές της «Sophrology» όπως λέγεται μια τεχνική εξέλιξης της συνείδησης και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να ξεπερνάει διάφορα προβλήματα που θα «έριχναν» κάθε άνθρωπο, όπως ένας τραυματισμός ή μια ήττα – όπως αυτή από τον Valentino στην Βαρκελώνη.

 

Στα πλαίσια λοιπόν των συζητήσεών μας και με αφορμή ένα βιβλίο, δώρο που του έστειλε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Σάκης Συνιώρης, μιλήσαμε και για το θέμα που απασχολεί μεγάλη μερίδα του τύπου.

Την μεταγραφή του ή όχι στην Honda!

 

Αρχικά ο ίδιος συμφωνεί ότι είναι καλά τώρα στην Yamaha και ότι η λογική λέει ότι πρέπει να μείνει ακόμη ένα χρόνο τουλάχιστον εκεί. Η διαφορά των χρημάτων που δίνει η Yamaha σε σχέση με την Honda δεν είναι πολύ μεγάλη.

Όμως ο ίδιος πιστεύει ότι ο Furusawa (που είναι μεγάλος οπαδός του Rossi), δεν βλέπει καθαρά το μέλλον. Τον άκουσα με κάποια πικρία να μιλά για το θέμα και κατάλαβα ότι δεν είναι ευχαριστημένος για αυτό. Ίσως να το κατάλαβε και ο ισχυρός άνδρας της Yamaha και σήμερα παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών από το box του Ισπανού, ενώ συνήθως περνάει τον περισσότερο χρόνο στο box του Ιταλού.

 

Από την άλλη μεριά η Honda είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ο Valentino είναι ο ήρωας της Yamaha, ο Jorge μπορεί να γίνει ο ήρωας της Honda. H μεγάλη ιαπωνική εταιρία χρειάζεται κάποιον για να ξελασπώσει μετά την απόφασή της το 2003 να μην στηρίξει όσο έπρεπε τον οδηγό που αποδεικνύεται ο Μεγαλύτερος Όλων Των Εποχών!

Είναι και η διαφορά χρημάτων που είναι διατεθειμένη να δώσει η Honda.

 

Bέβαια αυτό που μου είπε αργότερα ο Daniele Romagnoli, που κατάλαβε ότι με τον οδηγό του συζητούσαμε το θέμα αυτό, είναι ότι για το μέλλον του Ισπανού καλό θα ήταν να κερδίσει τον Valentino με ίδια μοτοσυκλέτα. Γιατί, αν δεν το κάνει αυτό φέτος και κερδίσει του χρόνου με Honda, κάποιοι θα πουν ότι τον κέρδισε λόγω μοτοσυκλέτας.

 

Έτσι λοιπόν ο Jorge είναι σκεπτικός με τις δύο αυτές περιπτώσεις. Το ζυγίζει αρκετά και είναι το θέμα που τον απασχολεί αυτόν τον καιρό.

 

Αν έπρεπε να πάρει την απόφαση σήμερα, εκτιμώ ότι θα πήγαινε στην Honda, λόγω της πικρίας με την αντιμετώπιση του Ιάπωνα «αρχηγού».

Από την άλλη ξέρει ότι ο Lin Jarvis ο Γενικός Διευθυντής του ΜotoGP της εταιρίας – ο άνθρωπος που έφερε τον Lorenzo στην Yamaha – θέλει πολύ την παραμονή του, ώστε να εξασφαλίσει ότι η ομάδα θα είναι και πάλι η πιο δυνατή και την επόμενη χρονιά.

 

Που θα γείρει η ζυγαριά; Θα φανεί τον αμέσως επόμενο καιρό. Ίσως στο Brno, ίσως λίγο αργότερα. Θα είμαστε εκεί για να το ζήσουμε από κοντά!

Επόμενο άρθρο »

125cc: Ταχύτερος ο Rabat στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Donington

« Προηγούμενο άρθρο

250cc : Ο Debón στην κορυφή των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα