• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ακολουθεί το Καταλονικό GP!
Lorenzo-Marquez εντός έδρας, με τον Rossi να επιστρέφει δυνατός
Νέα 30/05/2016 - 15:33

Στο Mugello είχαμε τη χαρά να δούμε τρεις πολύ όμορφους αγώνες, με μάχες, προσπεράσματα και τις νίκες να κρίνονται στα χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Στη μεγάλη κατηγορία οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez πάλεψαν μέχρι τη γραμμή τερματισμού, με νικητή τον πρώτο για 19χιλ!

 

Ήταν η μικρότερη διαφορά σε αγώνα από το 2011 και η πιο δυνατή μάχη ανάμεσα στους δυο Ισπανούς από το 2013.

 

Κανείς τους δεν θα θέλει να χάσει επί Ισπανικού εδάφους, με τον Lorenzo να κυνηγά την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και τον Marquez την 1η του μετά το Austin!

 

Όμως είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι μόνο οι δυο προαναφερθέντες αναβάτες στις μάχες για τις πρώτες θέσεις.

 

Η περασμένη Κυριακή ήταν μια τραγική ημέρα για τον Valentino Rossi, ο οποίος μετά από ένα δυνατό Σ/Κ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω του κινητήρα του.

 

Για δεύτερη φορά φέτος ο Ιταλός άσος δεν καταφέρνει να πάρει βαθμούς σε αγώνα και πλέον είναι στο -37 για το Πρωτάθλημα.

 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Vale πηγαίνει στην Βαρκελώνη με μειονέκτημα στη βαθμολογία έναντι του Lorenzo.

 

Το 2009 έκανε έναν από τους καλύτερούς του αγώνες στην Ισπανία, κατορθώνοντας να νικήσει τον Lorenzo στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου!

 

Οι τρεις τους από την αρχή του Πρωταθλήματος έχουν κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ωστόσο οι διεκδικητές του βάθρου αυξάνονται!

 

Το περσινό GP της Καταλονίας δεν έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους της Suzuki, οι αναβάτες της οποίας είχαν καταφέρει να ξεκινήσουν από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Ο Vinales συνεχίζει την ανοδική του πορεία και μετά το βάθρο του στο Le Mans και την πρώτη σειρά στο Mugello, θα αποτελέσει απειλή και στην Καταλονία.

 

Πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει την pole position στην Βαρκελώνη και φέτος, ο Aleix Espargaro θα προσπαθήσει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και στον αγώνα.

 

Όμως δεν είναι μόνο το δίδυμο της Suzuki. Οι Ducati των Dovizioso και Iannone θα είναι δυνατές τόσο στις Κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα.

 

Ο Iannone πέτυχε νέο απόλυτο ρεκόρ τελικής Πρωταθλήματος, με 354,9χλμ/ώρα και η τεράστια ιπποδύναμη της Ducati θα μετρήσει και πάλι στη μεγάλη ευθεία της πίστας της Καταλονίας.

 

Πάντως τα τελευταία τρία χρόνια οι κόκκινοι δυσκολεύονται στη συγκεκριμένη πίστα και μόνο πέρυσι ο Iannone κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στην 5άδα (4ος).

 

Ο Bradley Smith επέστρεψε στη θέση που του αρμόζει - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - στο Mugello, όντα η καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα!

 

Το εν λόγω αποτέλεσμα, με τον Pol Espargaro και τον Hector Barbera να έχουν δύσκολο Σ/Κ, ανέβασε τον Smith στην 4η θέση της βαθμολογίας των δορυφορικών οδηγών, 19β πίσω από τον Pol.

 

Τόσο ο Loris Baz, όσο και ο Tito Rabat θα χάσουν το GP της Βαρκελώνης εξαιτίας των τραυματισμών που υπέστησαν στο Mugello.

 

Ο πρώτος θα αντικατασταθεί από τον Michele Pirro, τονδοκιμαστή της Ducati.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Απογοητευμένος με το αποτέλεσμα

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Χαρούμενος αν και δεν κέρδισε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα