• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νόμιμη η αλλαγή μοτό του Marquez!
Στο χτεσινό αγώνα του Sachsenring
Νέα 18/07/2016 - 20:36

Όσοι είδαν το Grand Prix του Sachsenring από την τηλεόραση, θα θυμούνται ότι στην αλλαγή μοτοσυκλέτας του Marquez, ένας από την ομάδα του κρατούσε το συμπλέκτη!

 

Μετά το τέλος του αγώνα αρκετοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως παράνομη τη συγκεκριμένη βοήθεια προς τον 23χρονο, μιας και πριν τον αγώνα είχε δοθεί συγκεκριμένη οδηγία από τους διοργανωτές.

 

Η οδηγία αυτή δόθηκε για λόγους ασφαλείας και έλεγε ρητά ότι ο αναβάτης είναι αυτός και μόνο αυτός που πρέπει να αλλάξει ταχύτητα κατά τη διαδικασία αλλαγής μοτοσυκλέτας.

 

Το συμπλέκτη στη δεύτερη μοτοσυκλέτα κρατούσε πάλι άνθρωπος της ομάδας του Marquez κατά τη διάρκεια του πρωινού warm-up. Τότε ήταν που το εντόπισε ο αλυτάρχης Mike Webb και πήγε στο γκαράζ της Honda.

 

Όπως του εξήγησαν όμως οι άνθρωποι της ομάδας, η δεύτερη μοτοσυκλέτα δεν είχε ταχύτητα αλλά νεκρά και ο μηχανικός κράταγε το συμπλέκτη ώστε με το που κάνει το άλμα ο Marquez να μπορεί να αλλάξει αμέσως ταχύτητα!

 

Στην Honda λοιπόν τήρησαν κατά γράμμα τον κανονισμό, μιας και ο Marquez ήταν αυτός που άλλαξε ταχύτητα. Φυσικά ο Webb το επιβεβαίωσε και με την τηλεμετρία.

 

Πάντως μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, οι διοργανωτές σκέφτονται να κάνουν πιο συγκεκριμένο τον κανονισμό, απαγορεύοντας ρητά να πατάει κάποιος άλλος το συμπλέκτη, πλην του οδηγού.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Δεν ένιωθα δυνατός

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη αυτοπεποίθηση για Petrux!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα