• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Espargaro: Το βάθρο ήταν δικό μου!
Το έχασε όμως με την πτώση του στην 2
Νέα 19/07/2016 - 10:48

Το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία - ενδεχομένως - να έχασε ο Pol Espargaro, ο οποίος έπεσε λίγο αφότου άλλαξε μοτοσυκλέτα κι ενώ ήταν πίσω από τον Marquez!

 

Ο Polyccio αποφάσισε να μπει στα pits στον 17ο γύρο, μαζί με τον Marc Marquez, αλλά λίγο αργότερα στη στροφή 2, έχασε τον έλεγχο της Μ1 του κι έπεσε.

 

Όσοι ήταν μπροστά στον αγώνα, συμπεριλαμβανομένου και του Rossi, περίμεναν μέχρι τον 23ο γύρο (από τους 30) για να κάνουν αλλαγή μοτοσυκλέτας!

 

«Το είχαμε στα χέρια μας...», σχολίασε ο Pol Espargaro. «Ήταν η καλύτερη στρατηγική της ζωής μου, αλλά και το χειρότερο τελείωμα της ζωής μου».

 

«Ίσως όχι και η καλύτερη στρατηγική, μιας και φορέσαμε ενδιάμεσα ελαστικά αντί για σλικ. Όμως το μεγαλύτερο λάθος ήταν δικό μου, όταν έπεσα στη 2η στροφή».

 

«Στην αρχή του αγώνα, με το έξτρα μαλακό μπροστά, δεν μπορούσα να στρίψω και έχοντας χάσει έδαφος, ήμουν 10ος, αποφάσισα να μπω στα pits».

 

«Στην ίδια μοίρα ήταν και ο Marc που δεν ήταν καλός στο βρεγμένο κι είχε μείνει πίσω έτσι αποφάσισε κι αυτός να επιστρέψει στα pits».

 

«Νομίζω θα μπορούσαμε το βάθρο. Βγήκα κοντά στον Marquez και στο στεγνό είχα καλό ρυθμό! Όμως έπεσα... νομίζω πάτησε σε νερό. Αν και πήγαινα αργά, έχασα το μπροστινό».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ποτέ του δεν είχε δοκιμάσει τα ενδιάμεσα ελαστικά, όμως «...η ομάδα πίστευε ότι αυτή ήταν η καλύτερη στρατηγική, όπως και το εργοστάσιο».

 

«Ίσως το ότι δεν τα είχα δοκιμάσει ποτέ τα ενδιάμεσα να ήταν πρόβλημα. Τα αισθανόσουν διαφορετικά. Επιπλέον, χωρίς να το ξέρεις, καλείσαι να το συνηθίσεις αμέσως».

 

«Το να το πετύχεις αυτό μέσα στον αγώνα ήταν πολύ για μένα και ήρθε η πτώση. Δεν λέω ότι ήταν απαραίτητα κακή επιλογή».

 

«Θα μπορούσαμε και με τα ενδιάμεσα να πάρουμε το βάθρο. Ήταν δικό μου, αν δεν έπεφτα!» πρόσθεσε ο Polyccio που πλέον ετοιμάζεται για τον 8ωρο Αγώνα της Suzuka.

Επόμενο άρθρο »

Ναι ο Rossi, Όχι ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δεν ένιωθα δυνατός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα