• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria MotoGP: ΕΔ1
O Vinales μπροστά από δυο Ducati!
Νέα 12/08/2016 - 13:16

Το όνομα του Maverick Vinales για την πρώτη θέση σίγουρα δεν θα ήταν το πρώτο που θα ερχόταν στο μυαλό κάποιου, πριν την έναρξη των ΕΔ1 στην Αυστριακή πίστα.

 

Ωστόσο ο νεαρός Ισπανός τα κατάφερε και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο το πρωί - στο πολύ κρύο της Αυστρίας - αφήνοντας πίσω του τις δυο εργοστασιακές Ducati!

 

Ένας από τους τελευταίους γύρους του Vinales ήταν αρκετός για να κερδίσει για 79χιλ τον Dovizioso και για δύο δέκατα τον Iannone.

 

Πάντως ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός, με τους πρώτους δέκα να έχουν μεταξύ τους διαφορά στα 0,750δ!

 

Για τις Ducati - που είχαν κυριαρχήσει στο τεστ στα τέλη Ιουλίου - ο συνδυασμός του νέου (πιο σκληρού) πίσω ελαστικού και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν βοήθησαν.

 

Καλή πρώτη παρουσία για τον Valentino Rossi που ανέβηκε στην 4η θέση με διαφορά 0,366δ από την κορυφή.

 

Έκπληξη η πέμπτη θέση για τον Yonny Hernandez, ο οποίος μάλιστα περίπου δέκα λεπτά πριν από το τέλος είχε σκαρφαλώσει ως την πρώτη!

 

Αν και δεν ήταν στο τεστ, ο Marc Marquez έκανε τον έκτο χρόνο και ήταν η καλύτερη Honda, τερματίζοντας μπροστά από τον Jorge Lorenzo. Ο τελευταίος δυσκολεύτηκε και για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν εκτός δεκάδας.

 

Η Honda ήταν γρήγορη στα χέρια του Marquez, παρά το ότι έχανε στις ευθείες από την Ducati, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και πάνω από 5χλμ/ώρα.

 

Συνεχίζοντας την καλή του παρουσία στους τελευταίους Γύρους του πρώτου μισού, ο Jack Miller ήταν σήμερα το πρωί η δεύτερη καλύτερη Honda.

 

Ο Αυστραλός - που δήλωνε ότι για πρώτη φορά εδώ και καιρό είναι στο 100% έτοιμος - ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον Marquez και τρία δέκατα πιο γρήγορος από τον φίλο του Crutchlow!

 

Αντίθετα από τις άλλες Honda, το πρωινό ήταν εφιαλτικό για τον Dani Pedrosa. Ο Ισπανός δεν είχε ρυθμό και μάλιστα ήταν η αιτία για μια σύντομη διακοπή.

 

Στα φρένα της 9 έχασε τον έλεγχο κι έπεσε (η μοτοσυκλέτα του χτύπησε στον αερόσακο και προσγειώθηκε πάνω στα λάστιχα από πίσω!!) αναγκάζοντας τους διοργανωτές να διακόψουν για να αντικατασταθεί ο αερόσακος.

 

Ο Pedrosa ήταν τελευταίος από τους 22 αναβάτες - κάνει έκτακτη συμμετοχή ο Pirro - και μάλιστα η διαφορά του από την κορυφή ήταν στα 5,4δ!

Επόμενο άρθρο »

Austria Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα