• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno Moto2: Pole για Zarco!
Η κόκκινη σημαία βοήθησε τον Γάλλο
Νέα 20/08/2016 - 18:26

Ο Johann Zarco κατάφερε να πάρει την τρίτη φετινή του pole position και τη δεύτερη συνεχόμενη μετά τον προηγούμενο Γύρο στην Αυστρία.

 

Παρά το ότι δεν ήταν δυνατός από την αρχή, ο Γάλλος είχε μια εξαιρετική παρουσία σήμερα το απόγευμα στις συναρπαστικές κατατακτήριες της Moto2.

 

Τα δράματα δεν έλειψαν, καθώς πέντε λεπτά πριν το τέλος είχαμε κόκκινη σημαία εξαιτίας μιας πτώσης του Luthi στην 9η στροφή της πίστας.

 

Η πτώση ήταν πολύ άσχημη (η 2η σήμερα) και ο Ελβετός έπεσε με δύναμη στο έδαφος. Τον μετέφεραν με φορείο εκτός πίστας και όπως έγινε γνωστό είναι καλά αλλά πήγε για προληπτικές εξετάσεις στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

 

Ήταν αυτά τα πέντε λεπτά που οδήγησαν τους οδηγούς πίσω στα γκαράζ τους κι έδωσαν την ευκαιρία στον Zarco, όπως είπε ο ίδιος, να δώσει παραπάνω πληροφόρηση στην ομάδα του!

 

Όταν βγήκε έξω κατάφερε να κάνει χρόνο 33χιλ κάτω από τον δικό του περσινό (2:01.614), να κάνει νέο απόλυτο χρόνο πίστας και να παίρνει 2η συνεχόμενη pole στην Τσεχία.

 

Ο Lowes πάλεψε και ήταν πολύ βελτιωμένος σήμερα. Στο τέλος έκανε 2:01.614 αλλά έχασε την pole για λίγο. Ήταν χαρούμενος πάντως, καθώς επέστρεφε στην πρώτη σειρά για πρώτη φορά από το Mugello!

 

«Αυτή η πρώτη σειρά είναι σαν να πήρα την pole», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια στο parc ferme. «Νοιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και είμαι έτοιμος για αύριο».

 

Ο Alex Marquez έκανε από πολύ νωρίς χρόνο στο 2:01.831 και κρατούσε την πρώτη θέση, την οποία έχασε στα τελευταία λεπτά. Αύριο θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά, για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Moto2!

 

Ο Takaaki Nakagami ήταν τέταρτος, μπροστά από τον Luthi που κράτησε την 5η θέση και τον Morbidelli που έκλεισε τη δεύτερη σειρά.

 

Ανέκαμψε στις κατατακτήριες δοκιμές ο Alex Rins και μετρίασε την άσχημη εικόνα του Σ/Κ με την έβδομη θέση του. Χρειάστηκε να ακολουθήσει τον Zarco για να τα καταφέρει.

 

Τα λάθη του πλήρωσε o Lorenzo Baldassarri, ο οποίος όπως και στις ΕΔ3 έτσι και στις κατατακτήριες είχε πτώση. Αντίθετα με το πρωινό, δεν είχε καταφέρει να γράψει έναν καλό χρόνο.

 

Έτσι, υποχώρησε πολλές θέσεις και όταν επέστρεψε και πάλι στην πίστα δεν ήταν σε θέση να πιέσει και να πάρει κάτι καλύτερο από την 20η θέση!

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σαν το κέντρο της Ρώμης!

« Προηγούμενο άρθρο

Brno MotoGP ΚΑΤ: Καμμία επιλογή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα