• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno Moto3: 1η νίκη για τον φοβερό McPhee
Δράματα, πτώσεις για Binder-Pawi, βάθρο για Martin-Diggia
Νέα 21/08/2016 - 15:25

Δραματικός αγώνας γεμάτος ένταση και πολλές πτώσεις που έκριναν στο τέλος τον νικητή, χωρίς να του παίρνουν σε τίποτα όμως από τη δόξα!

 

Ο McPhee ήταν εντυπωσιακός και ήδη από το ζέσταμα έδειξε τις διαθέσεις του κατακτώντας την πρώτη θέση στη βρεγμένη πίστα.

 

Η βροχή που συνεχίστηκε δυνατά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον McPhee όμως να μένει πάντα κοντά στον Binder που είχε φύγει καλά στην εκκίνηση.

 

Ο Ν. Αφρικανός - μετά από μια μέτρια παρουσία στο ζέσταμα - εντυπωσίασε στο βρεγμένο με τις ικανότητές του! Έκανε καλή εκκίνηση από την pole, αλλά λίγο αργότερα ένα άνοιγμα της γραμμής του τον έκανε να χάσει έδαφος.

 

Επανήλθε όμως δυναμικά και ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα στις πολύ δύσκολες συνθήκες περίπου 14 γύρους πριν το τέλος!

 

Ο Binder - μαζί με τον McPhee - είχαν πολύ δυνατό ρυθμό μπροστά και ξέφευγαν από τον ανταγωνισμό.

 

Πιο πίσω ο Aron Canet - που ήταν εντυπωσιακός και στο ζέσταμα - έκανε πρώτος το λάθος και έχασε την ευκαιρία να παλέψει μέχρι το τέλος για μια θέση στο βάθρο! Το λάθος του, 11 γύρους πριν το τέλος, δεν θα ήταν το τελευταίο.

 

Ο Binder μπροστά ήταν συγκλονιστικός και οχτώ γύρους πριν το τέλος έκανε ένα απίστευτο 2:21.567 κάνοντας - μόνο από τον δεύτερο τον McPhee - μια διαφορά 1,1δ σ’ αυτόν το γύρο!

 

Ο Ν. Αφρικανός ήταν εκπληκτικός αλλά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. Πέντε γύρους πριν το τέλος δεν κατάφερε να μείνει πάνω στη μοτοσυκλέτα του κι έπεσε, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά αγώνα φέτος.

 

Πάντως βλέποντας στο τέλος τον Navarro να χάνει θέσεις και να τερματίζει μόλις 10ος και να παίρνει 6 βαθμούς, ο Binder δεν θα πρέπει να απογοητεύτηκε ιδιαίτερα μιας και από το +67 η διαφορά του με τον Ισπανό πήγε στο +61.

 

Μετά την πτώση του Binder η πρώτη θέση πέρασε στον McPhee που ήταν μόνος μπροστά χωρίς να πιέζεται από κανέναν. Πίσω του ήταν ο φοβερός στη βροχή Pawi!

 

Ο Μαλαίσιος αναβάτης έκανε πολύ δυνατό αγώνα, έφτασε τους μπροστά αναβάτες αλλά δεν είχε μετά το ρυθμό να πλησιάσει τους Binder-McPhee.

 

Είχε τη δεύτερη θέση κι ένα ακόμα βάθρο στα χέρια του, όταν 4 γύρους πριν το τέλος δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος κι έπεσε, με τους Martin και Diggia να ανεβαίνουν μια θέση!

 

Μπροστά παραλίγο να είχαμε νέο δράμα, με τον McPhee (δυο γύρους πριν τελειώσει ο αγώνας) να χάνει προσωρινά έλεγχο αλλά να καταφέρνει να μένει πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

 

Έτσι κατέκτησε την πρώτη θέση, την πρώτη νίκη της καριέρας του και χάρισε την πρώτη νίκη της Peugeot MC Saxoprint στο Πρωτάθλημα!

 

Η Mahindra κατάφερε να κάνει το 1-2 (με Mahindra αγωνίζεται ουσιαστικά ο McPhee) χάρη στον Jorge Martin που πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην Moto3!

 

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Di Giannantonio, με τον νεοφερμένο στην κατηγορία να συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους τελευταίους αγώνες παίρνοντας το τρίτο φετινό του βάθρο.

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto2: Ανίκητος ο Folger!

« Προηγούμενο άρθρο

Brno MotoGP: Ζέσταμα στη βροχή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα