• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno Test: Το 1-2 η Yamaha
Τρία δέκατα μπροστά από τον Rossi ο Lorenzo
Νέα 22/08/2016 - 23:35

Το σημερινό τεστ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που έμειναν στην πίστα του Brno.

 

Το πρωινό σχεδόν όλο πήγε χαμένο επειδή στην πίστα έπεσαν λάδια, πιθανότατα από κάποιο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στο να βγουν οι διαφημιστικές πινακίδες.

 

Στην πίστα δεν έμειναν οι οδηγοί της Ducati, με τους Iannone και Dovi να πηγαίνουν στο Misano την Τρίτη και την Τετάρτη για δοκιμές μαζί με τους οδηγούς των SBK.

 

Παράλληλα έλειπαν και οι αναβάτες των Avintia και Aspar, με αποτέλεσμα στην πίστα σήμερα να ήταν μόνο οι Ducati της Pramac Racing.

 

Στους χρόνους μόνο οι δυο Yamaha κατάφεραν να πέσουν κάτω από το όριο του 1:56 με τον Lorenzo να παίρνει την πρώτη θέση με 1:55.394 και τον Rossi να ακολουθεί με 1:55.765.

 

Η Yamaha είχε φέρει ένα καινούργιο πλαίσιο και ένα νέο ψαλίδι, τα οποία δόθηκαν μόνο στον Rossi και όχι στον Jorge Lorenzo.

 

Πίσω από τις Yamaha ήταν οι Honda των Marquez και Crutchlow με διαφορά 0.754 και 0.879 από τον Ισπανό. Η διαφορά από την κορυφή μεγαλώνει πάνω από 1δ για τον 5ο, τον Vinales.

 

Στο τεστ η Michelin είχε φέρει καινούργια ελαστικά για να δοκιμάσουν οι οδηγοί, κάτι που δεν έκανε πάντως ο Vinales. «Κάναμε πιο σταθερή στην επιτάχυνση τη μοτοσυκλέτα και αυτό θα μας βοηθήσει στο Silverstone».

 

Πιο πίσω ήταν ο Smith και ο Pedrosa, με τον Ισπανό να απέχει 1,5δ από την κορυφή κάτι που υποδηλώνει και πάλι πόσο πολύ δυσκολεύεται.

 

Προβλήματα αντιμετώπισε με τον κινητήρα (όχι αγωνιστικό) ο Petrux και έκανε μόλις 18 γύρους: «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν μια παραγωγική ημέρα», σχολίασε.

 

Από τα δυο νέα ελαστικά (μπροστινά) που έφερε η Michelin, στους οδηγούς άρεσε περισσότερο το ένα από τα μπροστινά που έχουν φέτος. Όμως αυτά είναι πρωτότυπα για το 2017.

 

Στο τέλος της λίστας με τους χρόνους είναι ο Alex Lowes, ο δίδυμος αδερφός του Sam που αγωνίζεται με Yamaha στα SBK-Motul.

 

Στον Alex δόθηκε μια εργοστασιακή M1 να δοκιμάσει, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή του στη νίκη της Yamaha στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka τον Ιούλιο.

 

Ο Βρετανός δεν τα πήγε και τόσο άσχημα, κάνοντας 15 γύρους με την εργοστασιακή Yamaha, μένοντας περίπου 4δ πίσω από τον Lorenzo.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Μου άρεσε το νέο πλαίσιο

« Προηγούμενο άρθρο

Το λάθος που στοίχισε στον Laverty

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα