• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ό,τι χειρότερο!
Από τότε που ήμουν rookie στην κατηγορία
Νέα 24/10/2016 - 10:07

Την ίδια ώρα που ο Valentino Rossi έκανε μια τρομερή αντεπίθεση και από 15ος τερμάτιζε στη 2η θέση, ο Lorenzo δεν κατάφερνε να μείνει κοντά στους πρώτους, τερματίζοντας 6ος.

 

«Όταν δεν υπάρχει καλή πρόσφυση και χρησιμοποιούμε σκληρά ελαστικά, δυσκολευόμαστε. Επιπλέον η μοτοσυκλέτα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, με πολύ σπινάρισμα, ειδικά στις στροφές».

 

«Στο Motegi η άσφαλτος ήταν διαφορετική. Στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Σ’ αυτές τις συνθήκες, με το κρύο, δυσκολευόμαστε αρκετά».

 

«Μέχρι να αρχίσει η φθορά γύριζα στους ίδιους χρόνους που είχα και στο ζέσταμα. Μετά όμως έκοψα. Νομίζω ότι ο συνδυασμός Yamaha-Michelin δεν δούλεψε εδώ».

 

«Όταν έχει κρύο - όπως εδώ - όλα είναι πιο περίπλοκα και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Αυτοί με πιο επιθετικό στυλ, όπως ο Rossi, δυσκολεύονται λιγότερο. Με τα Bridgestone όμως ήταν το ακριβώς αντίθετο».

 

Στην Μαλαισία τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα κρύου, αλλά «...θα έχουμε τη νέα άσφαλτο και πρέπει να δούμε πως θα προσαρμοστεί η μοτοσυκλέτα». Όσο για την Michelin;

 

«Δουλεύει για να βελτιώσει το μπροστινό της ελαστικό ώστε να έχει καλύτερη πρόσφυση, όμως και το πίσω δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Κάτι περισσότερο πρέπει να γίνει».

 

Μετά το βάθρο για τους Rossi και Vinales, ο πρώτος αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τον Lorenzo και ο δεύτερος τον πλησίασε ακόμα περισσότερο. Όταν τον ρώτησαν αν ανησυχεί, απάντησε:

 

«Για το μόνο που ανησυχώ είναι το πως θα βελτιωθούμε. Μια ενδεχόμενη τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα θα ήταν σαν την πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία... ό,τι χειρότερο».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Πιο σημαντική!

« Προηγούμενο άρθρο

Στη μνήμη του Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα