• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA: Kawasaki Z650 & Z900
Με πλαίσιο χωροδικτύωμα και βελτιωμένους κινητήρες.
Τεστ-Μοντέλα 09/11/2016 - 12:16

Δελτίο Τύπου


Kawasaki Z650 – Supernaked Middleweight   & Kawasaki Z900 – Refined Raw


 Z650

Σαράντα χρόνια μετά την εμφάνιση της κλασικής Ζ650, η οποία διακρίθηκε στην εποχή της για τον εξελιγμένο συνδυασμό επιδόσεων, ελέγχου και χαμηλού βάρους, η εμβληματική ονομασία επιστρέφει με μια εξίσου εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα.

Ελαφρύ, γρήγορο και μοντέρνο, το νέο Z650 έχει ξεχωριστή εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα, συνδυάζοντας στοιχεία από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sugomi της Kawasaki  με μια λεπτή, αθλητική σιλουέτα που αντικατοπτρίζει το sport χαρακτήρα της. Τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ταυτότητα Ζ, το LED πίσω φως σχηματίζει το σύμβολο “Z” όταν είναι αναμμένο.

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 649 cc -που έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα ER-6 και Versys- προσφέρει δυνατές επιδόσεις και έντονη ροπή, ιδιαίτερα  στο χαμηλό-μεσαίο φάσμα στροφών. Η αυξημένη ροπή στις χαμηλότερες στροφές ενισχύει τη χρηστικότητα της μοτοσυκλέτας στις καθημερινές μετακινήσεις, ευνοώντας ταυτόχρονα τη γρήγορη, sport οδήγηση. Συμβάλλει επίσης στη οικονομία καυσίμου, με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 4,2 l /100 km

Το Ζ650 διαθέτει νέας σχεδίασης πλαίσιο χωροδικτύωμα και αλουμινένιο ψαλίδι, τα οποία μειώνουν σημαντικά το βάρος της μοτοσυκλέτας στα 187 kg και της χαρίζουν πολύ ελαφρύ χειρισμό και εντυπωσιακή ευελιξία. Η πίσω ανάρτηση Horizontal Back-Link συμβάλλει στη συγκέντρωση του βάρους στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ επιτυγχάνει καλύτερη ισορροπία μεταξύ sport συμπεριφοράς και άνεσης.

Ζ 650
Ζ 650

Η εργονομική θέση οδήγησης προσφέρει άνετη, φυσική στάση που εμπνέει σιγουριά στον αναβάτη αλλά και του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις sport δυνατότητες του Ζ650. Με χαμηλή σέλα ύψους 790 mm, το Ζ650 είναι μια ιδιαίτερα προσιτή μοτοσυκλέτα για ένα μεγάλο εύρος αναβατών. 

Απολαυστικό για τις sport βόλτες του Σαββατοκύριακου όσο και πρακτικό στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, το Ζ650 έχει την εμφάνιση, τις επιδόσεις και την αξιοπιστία που περιμένει κάποιος από μια μοτοσυκλέτα με την ονομασία Ζ. 

 

 

 

Z900 

Γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στη συναρπαστική ιστορία των Ζ που ξεκίνησε το 1972 με το εμβληματικό Ζ1 900, το καινούργιο μέλος της Supernaked οικογένειας προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό δύναμης και χειρισμού, αντάξιο του ονόματος που φέρει.

Ζ 650
Ζ 650

Στην παράδοση των θρυλικών μοτοσυκλετών 900cc της Kawasaki, Z1, GPz900R, Ninja ZX-9R, το νέο Ζ900 χαρίζει την ανόθευτη απόλαυση της sport οδήγησης, υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας οδήγησης και της ευκολίας χρήσης.

Βασισμένος στον κινητήρα του Ζ1000, ο νέος τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 948cc, με μέγιστη ισχύ 125 PS, ενθουσιάζει με τη δύναμή του, χωρίς όμως να φοβίζει τον αναβάτη. Η άμεση απόκριση και ο εντυπωσιακά εύστροφος χαρακτήρας συνοδεύονται από την ομαλή παροχή ισχύος που επιτρέπει στον αναβάτη να έχει τον πλήρη έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Το κοντό γρανάζωμα στο κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι την 5η ταχύτητα (με την 6η να είναι overdrive) προσφέρει έντονες επιταχύνσεις, ενώ ο Συμπλέκτης Assist & Slipper δίνει ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα και εξομαλύνει τη συμπεριφορά στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων. Ο συναρπαστικός ήχος της εισαγωγής έχει σχεδιαστεί (με ειδικά ακουστικά τεστ) ώστε να ενισχύει την έξαψη της sport οδήγησης.

Ζ900
Ζ900

Το Ζ900 είναι εξοπλισμένο με νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αλουμινένιο ψαλίδι, τα οποία μειώνουν σημαντικά το βάρος της μοτοσυκλέτας στα 210 kg (21 kg λιγότερο από το Ζ800), προσφέροντας εξαιρετικά ελαφρύ χειρισμό. Το ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι 41 mm, η πίσω ανάρτηση Horizontal Back-Link και οι ελαφριές ζάντες ευνοούν τη γρήγορη, sport οδήγηση.

Η θέση οδήγησης προσφέρει ισορροπία ελέγχου και άνεσης, ενώ η χαμηλή σέλα ύψους 795 mm επιτρέπει σε ένα μεγάλο εύρος αναβατών να απολαύσουν το Ζ900 με σιγουριά.

Ζ900
Ζ900

Οι sport επιδόσεις του Ζ900 αντανακλώνται στην επιθετική εμφάνιση, που ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των Ζ “Sugomi”, με μυώδη, ανασηκωμένη στάση στο κέντρο και χαμηλωμένο προβολέα, που θυμίζει αρπαχτικό ζώο έτοιμο να ορμήσει, σμιλεμένο ρεζερβουάρ και αιχμηρή ουρά με LED φως που σχηματίζει το γράμμα “Z”.

Εδώ και 4 δεκαετίες, οι αναβάτες των Ζ ανακαλύπτουν τη συγκίνηση των 2 τροχών στην πιο έντονη και καθαρή της μορφή. Το αντισυμβατικό πνεύμα των supernaked Ζ μετουσιώνεται και εξελίσσεται σε κάθε νέο μοντέλο της οικογένειας. Kawasaki Z900, Refined Raw

 

 

ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

EICMA: CB1100TR & AFRICA TWIN ENDURO

« Προηγούμενο άρθρο

EICMA: Τ7 Rally Concept

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα