• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano Live: Βόμβα Rossi: Αφήνει την Yamaha το 2011!
«Το να έχει η Yamaha δύο κορυφαίους οδηγούς είναι καλό για την ίδια, δεν είναι καλό για μένα»
Νέα 04/09/2009 - 20:26

 

Ο Valentino Rossi φαινόταν τον τελευταίο καιρό δυσαρεστημένος με τη δημοσιότητα που παίρνει ο team mate Jorge Lorenzo και δεν έκρυβε την ευχαρίστησή του όταν τον ρωτούσαν ποιόν θα ήθελε δίπλα του, στην περίπτωση που ο Ισπανός πήγαινε αρχικά στην Honda και μετά στην Ducati, όπως έλεγαν τα διάφορα σενάρια.

Η καλύτερη περίπτωση για τον Ιταλό ήταν αυτή που είχε πει και ο Furusawa, δηλαδή να μετακομίσει ο Edwards στην εργοστασιακή ομάδα και να «ανεβεί» ο Spies από τα Superbike στην Tech3.

 

Όμως τελικά ο Lorenzo έμεινε και μάλιστα με τη διαβεβαίωση ότι θα έχει τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό με τον Rossi.

«Το να έχει η Yamaha δύο κορυφαίους οδηγούς είναι καλό για την ίδια, δεν είναι καλό για μένα», είπε σήμερα το απόγευμα ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

«Οι άλλες ομάδες έχουν έναν τοπ οδηγό, η δικιά μας έχει δύο», συνέχισε και κατέληξε: «Το 2011 που τελειώνει το συμβόλαιό μου, θα κοιτάξω για τέτοια ομάδα!»

 

Οι ιταλοί δημοσιογράφοι μετέφεραν αυτές τις δηλώσεις στον Filippo Preziosi της Ducati, που είπε ότι αναμφισβήτητα ο Valentino Rossi είναι ίσως ο μεγαλύτερος οδηγός της ιστορίας και θα ήταν καλοδεχούμενος στην «κόκκινη» ομάδα το 2011, αν υπάρξει μια τέτοια περίπτωση.

O Rossi βέβαια που είναι πάντα διπλωμάτης θα πει στους ανθρώπους της Yamaha ότι εννοεί ότι για το 2011 θα θέλει να είναι ο τοπ οδηγός της ομάδας και αυτό σημαίνει ότι αν η Yamaha δεν κρατήσει τον Lorenzo το 2011 (πολύ πιθανό), θα μιλήσει και πάλι μαζί της, εμμένοντας στην προγενέστερη δήλωσή του ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην Yamaha.

Αν όμως του χρόνου ο Lorenzo ανανεώσει με την Yamaha και για το 2012, τότε θα ανάψει το πράσινο φως του Rossi για συζητήσεις με την Ducati και ίσως με την Honda!

 

Όλα αυτά δουλεύουν υπέρ του Ισπανού νεαρού οδηγού, που φέτος είπε το όχι στα πολλά χρήματα που του πρόσφεραν οι δύο εν λόγω εταιρίες, αλλά αν όπως δείχνουν τα πράγματα εξακολουθήσει να είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίζει τον Rossi του χρόνου θα μπορεί να κάνει την ακριβή μεταγραφή.

Εδώ ο Lorenzo ρισκάρει το οικονομικό κομμάτι των συμφωνιών του, γιατί μπορεί εύκολα να επιστρέψει δυνατός ο Stoner και να παίρνει νίκες τη στιγμή που οι δύο οδηγοί της Yamaha θα έχουν να κοιτάξουν το κυνήγι του Τίτλου και από την άλλη η βελτίωση της Honda μπορεί άνετα να φέρει και τον 4ο διεκδικητή της νίκης, τον Pedrosa ψηλά στις μεταγραφικές κινήσεις.

 

Είναι πολύ νωρίς, όμως ο «γιατρός» την πέταξε τη βόμβα του και τώρα στην Yamaha θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν να τη «σώσουν» τη δήλωση.

Ένα πράγμα που δεν έχει φανεί ακόμη είναι το πόσο επηρεάζει την ψυχολογία του Rossi όλη αυτή η κατάσταση, τη στιγμή που τον είδαμε ανακουφισμένο στο Βrno και προβληματισμένο στην Ινδιανάπολη.

 

Από τη μεριά του ο μεγάλος του αντίπαλος ο Jorge Lorenzo κρατάει χαμηλούς τόνους, ακούει πολύ και μιλάει λίγο και φαίνεται να μην σπάει από το ψυχολογικό παιχνίδι του Vale, όπως έκαναν στο παρελθόν όλοι οι προηγούμενοι αντίπαλοί του.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν η συνέχεια της μάχης του Misano, τόσο μέσα στην πίστα, όσο και έξω από αυτήν! Μείνετε συντονισμένοι, για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις. – Δημήτρης Διατσίδης

Επόμενο άρθρο »

MISANO: Σταθερά ταχύτερος ο Smith στα 125cc.

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Live: O Rossi στην αντεπίθεση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα