• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo MotoGP: Αγώνας
Στρατηγική νίκη για Dovi μπροστά από τις Honda
Νέα 11/06/2017 - 16:58

Με έναν καταπληκτικό αγώνα στρατηγικής, ο Andrea Dovizioso πήρε ακόμα μια μεγαλειώδη νίκη, μια εβδομάδα μετά την επικράτησή του στο Mugello.

 

Από την έβδομη θέση του σχηματισμού εκκίνησης, βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή και μαζί με τις δυο Honda των Pedrosa και Marquez.

 

Παρά το γεγονός ότι ήταν πιο γρήγορος, επέλεξε να μείνει πίσω από τον πρώτο και μόνο εννέα γύρους πριν το τέλος να τον περάσει.

 

Η στρατηγική του ήταν απλή και την εφάρμοσε τέλεια, φυλάγοντας λάστιχο για να μπορέσει να πάρει τη νίκη και το πέτυχε.

 

Ο Dovi, μετά την πρώτη του νίκη στο στεγνό πριν από εφτά ημέρες, επανέλαβε το θρίαμβο στο Montmelo, δίνοντας στην Ducati μια νίκη σ’ αυτή την πίστα για πρώτη φορά μετά το 2007.

 

Τότε τη νίκη είχε κατακτήσει ο Casey Stoner, ο οποίος μέχρι και πριν το σημερινό αγώνα ήταν ο τελευταίος οδηγός που χάριζε δυο συνεχόμενες νίκες στους κόκκινους.

 

Ήταν το 2010 όταν ο Αυστραλός κέρδιζε σε Aragon και αμέσως μετά στο Motegi. Εφτά χρόνια μετά αυτό πέτυχε και ο Andrea Dovizioso!

 

Ο άσος της εργοστασιακής ομάδας της Ducati κατάφερε - με τους 50 βαθμούς που πήρε στους δυο τελευταίους αγώνες - να πλησιάσει στους 7 τον Vinales στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

 

Πίσω του τερμάτισαν οι δυο Honda, με τον Dani Pedrosa να μην έχει λάστιχο και να τερματίζει τρίτος πίσω από τον Marquez.

 

Ο Marc ήταν πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς 20 βαθμούς που πήρε σήμερα, οι οποίοι τον φέρνουν 23β πίσω από τον πρώτο, τον Vinales.

 

Ο Ισπανός έκανε το χειρότερό του αγώνα με την Yamaha και τερμάτισε μόλις στην 10η θέση, έχοντας πολλά προβλήματα πρόσφυσης όλο το Σ/Κ.

 

Γενικά οι Μ1 του 2017 δεν τα πήγαν καλά στη γλιστερή πίστα του Montmelo (η θερμοκρασία σε κάποια σημεία ξεπέρασε τους 55 βαθμούς στην άσφαλτο).

 

Αντίθετα οι περσινές Μ1 έφεραν καλύτερα αποτελέσματα.

 

Έτσι, την ώρα που ο Rossi - ο οποίος από την αρχή είχε προβλέψει τις δυσκολίες των μπλε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όπως στην Jerez - τερμάτιζε 8ος, Zarco και Folger ήταν μπροστά.

 

Ο Γερμανός ήταν εξαιρετικός στο ζέσταμα κι έκανε καταπληκτικό αγώνα σε όλο το διάστημα, μέχρι που στον τελευταίο γύρο δεν είχε άλλο λάστιχο κι έχασε τη θέση του από τον Zarco.

 

Έτσι ο Γάλλος πήρε τους 11β της πέμπτης θέσης και ο Folger έμεινε 6ος, όντας και πάλι ο μόνος αναβάτης της κατηγορίας που έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς σε όλους τους αγώνες!

 

Ο Lorenzo οδήγησε την κούρσα στην αρχή του αγώνα, όπως και στο Mugello, όμως μέσα σ’ ένα γύρο έπεσε μέχρι την έκτη θέση! Συνέχισε να χάνει θέσεις, όμως στο τέλος ανέβασε την απόδοσή του.

 

Έτσι ο Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει την 4η θέση στον αγώνα, που είναι το δεύτερό του καλύτερο αποτέλεσμα με την Ducati, μετά την 3η θέση του στην Jerez.

 

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Alvaro Bautista πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα, τερματίζοντας 7ος, αρκετά μπροστά από τον Valentino Rossi και τον Hector Barbera.

 

Για μια ακόμη φορά άτυχος στάθηκε ο Aleix Espargaro, καθώς τον πρόδωσε ο κινητήρας της Aprilia του, μόλις στον 8ο γύρο του αγώνα.

 

Ο Jack Miller έπεσε ενώ ήταν 10ος νωρίς στον αγώνα, ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Danilo Petrucci στον προτελευταίο γύρο.

Επόμενο άρθρο »

Τρομερή η πίεση για Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα