• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Η συνέντευξη Τύπου
Οι αρχικές τοποθετήσεις των οδηγών
Νέα 29/06/2017 - 21:03

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου στην Γερμανική πίστα του Sachsenring, όπου και έβρεχε σήμερα.

 

Πρώτος μίλησε - όπως πάντα - ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αυτή τη φορά ήταν ο Andrea Dovizioso αυτός, που ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει!

 

«Μου ακούγεται κάπως παράξενο αυτό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος... είναι ένα όνειρο!  Δουλέψαμε πραγματικά πολύ σκληρά αυτά τα πέντε χρόνια».

 

«Στους τελευταίους αγώνες δουλέψαμε τέλεια και στο Assen, που κανείς δεν δούλεψε τόσο πολύ για τον αγώνα, όταν και χρησιμοποιήσαμε άλλο set-up, αλλά μας βγήκε».

 

«Έκανα καλό χρόνο, που για εμένα είναι πιο σημαντικό από το τελικό αποτέλεσμα. Η 5η θέση δεν ήταν και τόσο καλή, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες κι εύκολα έκανες το λάθος».

 

«Έχω αυτοπεποίθηση, καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και νοιώθω τέλεια με την ομάδα. Ο καιρός εδώ δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η νέα άσφαλτος θα κάνει τη διαφορά».

 

«Θα τη δοκιμάσουμε αύριο... τα πάντα μπορούν να συμβούν και αυτό είναι θετικό, μιας και δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πάρα πολύ».

 

Δεύτερος, μετά το δεύτερο λάθος του σε αγώνα φέτος, είναι ο Maverick Vinales, που έχει ως στόχο να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση της βαθμολογίας.

 

«Είμαι απογοητευμένος με την πτώση μου στο Assen, αλλά υπό μια έννοια ήμουν τυχερός. Έχω κίνητρο και ήμασταν δυνατοί στο Assen στο στεγνό».

 

«Αν πιεστώ στο όριο, θα μπορέσουμε να είμαστε και πάλι στην κορυφή. Κάναμε πολλά λάθη φέτος, αλλά μάθαμε και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

 

«Βελτιωθήκαμε και στο βρεγμένο κι εδώ θα έχουμε ευκαιρία να δουλέψουμε σκληρά. Πέρυσι ήμουν αρκετά καλός εδώ. Στο Assen πληρώσαμε την άσχημη θέση μας στις κατατακτήριες».

 

«Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε τον καιρό... πότε να βάλουμε νέα ελαστικά... θα είναι δύσκολο Σ/Κ αλλά θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας».

 

Αυτός που περιμένει πως και πως το Sachsenring, είναι ο Marc Marquez που κερδίζει εκεί - από την pole - επί εφτά συνεχόμενα χρόνια.

 

«Ανέκαθεν το Sachsenring ήταν καλό για εμένα και την Honda. Φέτος όμως είναι διαφορετικά με τη νέα άσφαλτο και πρέπει να δούμε πως θα είναι η πρόσφυση και τα ελαστικά».

 

«Το άλλο εδώ είναι ο καιρός... όμως όταν φτάνεις σε μια πίστα που έχεις κερδίσει στο παρελθόν, νοιώθεις ωραία και είσαι αισιόδοξος».

 

«Ακόμα και στο Assen μειώσαμε λίγο τη διαφορά και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εδώ. Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις σχέδια για το Πρωτάθλημα».

 

«Πριν λίγους αγώνες ήμουν σχεδόν εκτός μάχης και τώρα είμαι μόνο λίγους βαθμούς πίσω. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

 

«Στο πρώτο μισό έκανα μερικά λάθη, αλλά είμαι εδώ και θέλω να συνεχίσω με αυτή τη νοοτροπία».

 

Ο μεγάλος νικητής του Assen, ο Valentino Rossi, ήταν ο επόμενος που πήρε το λόγο: «Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας με καταπληκτικά συναισθήματα».

 

«Και ήταν σημαντικό και για το Πρωτάθλημα, που είναι πολύ ενδιαφέρον με πολλούς αναβάτες και μοτοσυκλέτες να είναι κοντά. Ποτέ άλλοτε δεν άλλαζαν έτσι τα πράγματα από μια εβδομάδα στην άλλη».

 

«Θα είναι σημαντικό να είμαστε ανταγωνιστικοί κι εδώ, διότι είναι διαφορετική πίστα σε σχέση με το Assen. Η πρόγνωση του καιρού δεν είναι καλή, αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις συνθήκες».

 

«Πέρυσι δεν ήμουν τόσο κακός στο στεγνό και στο βρεγμένο, αλλά ο περσινός αγώνας ήταν τρελός, με διαφορετικές συνθήκες και flag-to-flag. Προσπαθήσαμε να μείνουμε έξω, αλλά δεν ήταν η σωστή στρατηγική».

 

«Έτσι ελπίζω ο αγώνας να είναι τελείως στο στεγνό, ή τελείως στο βρεγμένο, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο έξυπνοι σε περίπτωση flag-to-flag αγώνα».

 

Η πιθανότητα να έχουμε flag-to-flag αγώνα την Κυριακή είναι αρκετά μεγάλη, ενώ ο Danilo Petrucci έχει ξεκάθαρες ιδέες για το επερχόμενο GP.

 

«Δεν περίμενα να είμαι τόσο γρήγορος στο στεγνό στο Assen, αλλά το διαχειρίστηκα και το ψιλόβροχο με βοήθησε».

 

«Για εδώ είμαι αισιόδοξος και πέρυσι τα είχα πάει καλά στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο προσπάθησα να πιέσω κι έπεσα».

 

«Ο καιρός αλλά και η νέα άσφαλτος θα είναι σημαντικοί παράγοντες. Θα δούμε πως θα πάει, αλλά αυτά είναι κοινά για όλους».

 

«Είναι ωραία να είμαι εδώ, μαζί με όλους αυτούς που παλεύουν για τον Τίτλο, να παλεύω κι εγώ μαζί τους, αν και είμαι μακριά στη βαθμολογία».

 

«Είμαι όμως σε καλή θέση και δεν έχω να χάσω κάτι. Ο βασικός μου στόχος για εδώ είναι να μην κάνω ό,τι και πέρυσι και πέσω».

 

Σημαντικό θα είναι το επόμενο GP για τον Jonas Folger της Monster Yamaha Tech3, ο οποίος «παίζει» εντός έδρας.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και το Γερμανικό κοινό είναι απίστευτο. Η σεζόν για την ώρα πάει καλά».

 

«Στην αρχή είχαμε στόχο τη δεκάδα, αλλά έξαφνα τα πήγαμε καλύτερα απ’ ότι πιστεύαμε και τώρα ξέρουμε ότι στην καλή μας μέρα μπορούμε την εξάδα».

 

«Έχουμε την ταχύτητα και απλά πρέπει να το δείχνουμε κάθε Σ/Κ, αν και δεν είναι εύκολο για μένα με τις συνθήκες, τον καιρό... κάθε πίστα είναι διαφορετική να την οδηγείς με μοτοσυκλέτα MotoGP».

 

«Μου χρειάζεται εμπειρία... αναρωτιόμουν αν η μεγάλη κατηγορία ήταν η σωστή επιλογή και στο τέλος ήταν».

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Fuligni αντί Baldassarri

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα