• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring MotoGP: ΕΔ1
Dovi και Vinales το 1-2
Νέα 30/06/2017 - 13:36

Ο πρώτος της βαθμολογίας, Andrea Dovizioso και ο δεύτερος, Maverick Vinales, ήταν αυτοί που έκαναν τους καλύτερους χρόνους στις ΕΔ1 σήμερα το πρωί.

 

Η όλη διαδικασία έγινε στο στεγνό και ήταν κατά 10 λεπτά διευρυμένη, λόγω του ότι η Michelin δεν είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές στη νέα άσφαλτο της Γερμανικής πίστας.

 

Έτσι οι αναβάτες είχαν μια πρώτη ευκαιρία να αξιολογήσουν τα ελαστικά της Michelin, που έχει φέρει τέσσερεις επιλογές ειδικά γι’ αυτόν τον Γύρο.

 

Ο Marquez ξεκίνησε δυνατά, αλλά στο τέλος ήταν ο Dovizioso αυτός που πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας 2ο τον Vinales για 38χιλ. Μια μίνι έκπληξη με δεδομένη την κυριαρχία της Honda στην πίστα.

 

Από τη HRC, ο ταχύτερος ήταν ο Dani Pedrosa, που πήρε την τρίτη θέση, με τον Aleix Espargaro να δείχνει πολύ καλά σημάδια και ν’ ανεβαίνει στην τέταρτη!

 

Ένα σημαντικό σημείο του Sachsenring, είναι η 11η στροφή - ή αλλιώς γνωστή ως «καταρράκτης» - εκεί που στα τελευταία 20 λεπτά είχαμε τρεις πτώσεις, παρά το ότι κάποιες μικρές αλλαγές εκεί, την έχουν κάνει πιο εύκολη.

 

Ο Alvaro Bautista ήταν ο ένας, ο οποίος είχε καταφέρει ν’ ανέβει ως και τη δεύτερη θέση, για να υποχωρήσει στην πολύ καλή πέμπτη.

 

Ο Marquez δεν κατάφερε να είναι τόσο γρήγορος, όσο ήταν στην αρχή του 55λεπτου και έμεινε στην 6η θέση, ενώ πίσω του - όχι μακριά - ήταν οι Zarco και Petrucci.

 

Ο Marc ήταν πίσω από τον Redding, όταν ο τελευταίος έχασε τον έλεγχο της Ducati του στην 11, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

 

Τελικά ο Redding κατάφερε να είναι μέσα στη δεκάδα, με τον Jack Miller να είναι ένατος και μπροστά του.

 

Ο «ντόπιος» Folger έμεινε στην 11η θέση, μπροστά από τον Jorge Lorenzo, τονCal Crutchlow, τον Hector Barbera και τον Sam Lowes, όλοι τους με μικρές διαφορές από τον πρώτο.

 

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι ο 15ος Lowes ήταν μόλις 0,866δ πίσω από τον Dovizioso!

 

Για τον Valentino Rossi, τον νικητή του Assen, οι ΕΔ1 στην Γερμανία δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

 

Η πρώτη του μοτοσυκλέτα παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και έσβησε, αναγκάζοντάς τον να χάσει λίγο χρόνο στο στεγνό και να βγει στην πίστα με τη δεύτερη.

 

Αυτή είχε το αρχικό πλαίσιο του ’17 και όχι αυτό που του αρέσει, το καινούργιο κι έμεινε μόλις στην 16η θέση σήμερα το πρωί.

 

Εφιαλτική ήταν η πρώτη επαφή των οδηγών της Suzuki με την πίστα, καθώς ο Alex Rins ήταν 19ος και ο Iannone ήταν ο τρίτος που έπεσε στην 11, μένοντας στην τελευταία θέση.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto2: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα