• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Ανοιχτό το Πρωτάθλημα
Θα παίξουμε τα χαρτιά μας
Νέα 03/07/2017 - 15:26

Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και ο Dovi έπεσε θύμα της μεγάλης φθοράς των ελαστικών της Michelin στη νέα άσφαλτο του Sachsenring.

 

Ο Ιταλός σε κάποιες στιγμές του αγώνα έδειχνε ότι είχε το ρυθμό να παλέψει για την 4η θέση, στο τέλος όμως χρειάστηκε να συμβιβαστεί με την 8η.

 

Πήρε ρίσκο και δεν του βγήκε: «Ήταν ρίσκο το μαλακό πίσω ελαστικό και αναλαμβάνω την ευθύνη», παραδέχτηκε ο Dovizioso.

 

«Κρίμα γιατί ένοιωθα καλά στον αγώνα. Πέρα από τους τρεις μπροστά, ήμασταν γρήγοροι. Θα μπορούσα να παλέψω για την 5η θέση... χάσαμε μερικούς βαθμούς αλλά δείξαμε ότι είμαστε γρήγοροι».

 

«Το Πρωτάθλημα παραμένει ανοιχτό. Είμαστε πέντε και όλα μπορούν να συμβούν. Πάω για διακοπές ξέροντας ότι μπορούμε να παίξουμε τα χαρτιά μας. Τίποτα δεν είναι αδύνατον».

 

Στον επόμενο Γύρο, στις αρχές Αυγούστου, η Ducati θα φέρει - όπως όλα δείχνουν - νέες αεροδυναμικές λύσεις:

 

«Ό, τι αλλαγές και να γίνουν, σε αεροδυναμική ή ηλεκτρονικά, πρέπει να δοκιμαστούν επαρκώς».

 

«Κάποιες φορές το πλεονέκτημα έρχεται δουλεύοντας στο set-up και κάποιες άλλες φέρνοντας τεχνικές εξελίξεις. Όλοι δουλεύουν και βελτιώνονται κι εμείς πρέπει να είμαστε κοντά».

 

Τι γνώμη έχει για την παρουσία του στο πρώτο μισό της σεζόν;

 

«Θετική... πέρα από κάθε προσδοκία, παλεύουμε σ’ ένα εξισορροπημένο Πρωτάθλημα. Σε κάποιες πίστες είμαστε δυνατοί, σε άλλες είναι οι Honda, οι Yamaha».

 

«Ποτέ δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι όσο φέτος, στην πέμπτη μας χρονιά μαζί».

 

Αν ξεκινούσε από πιο μπροστά στο σχηματισμό εκκίνησης, θα μπορούσε να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα;

 

«Όλοι μας ήμασταν μπερδεμένοι πριν τον αγώνα γιατί δεν είχαμε αρκετά δεδομένα. Με δεδομένο ότι θα ήμασταν στην αριστερή πλευρά για τόση ώρα, ξέραμε ότι η φθορά θα ήταν θέμα».

 

«Με τα ελαστικά που τα ξέρουμε λίγο και με νέα άσφαλτο, ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε την κατάσταση. Ξεκίνησα όμως καλά και κράτησα λάστιχο».

 

«Ενδεχομένως να μην ήμασταν πιο γρήγοροι με το μεσαίο, αλλά θα ήμασταν πιο σταθεροί μέχρι το τέλος και θα παλεύαμε οπωσδήποτε με τον Maverick για την 4η θέση».

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Καλό αποτέλεσμα

« Προηγούμενο άρθρο

Το Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα