• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ξεκινά το 2ο μισό!
5 διεκδικητές, 9 αγώνες, 1 Πρωταθλητής!
Νέα 01/08/2017 - 10:14

Η καταπληκτική φετινή σεζόν του MotoGP είναι έτοιμοι να ξεκινήσει και πάλι, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αυτή τη φορά από την ιστορική πίστα του Brno, στην Τσεχία.

 

Ήδη το πρώτο μισό ήταν φανταστικό, με πέντε νικητές σε εννέα αγώνες και τους πέντε αυτούς να έχουν διαφορά μόλις 26β κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του MotoGP!

 

Μάλιστα η διαφορά των τεσσάρων πρώτων - Marquez,Vinales, Dovizioso, Rossi - είναι μόλις στους 10β, με τον Dani Pedrosa να τους ακολουθεί.

 

Μέχρι στιγμής έχουμε δέκα διαφορετικούς αναβάτες στο βάθρο, τέσσερεις οδηγοί έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πέντε έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη.

 

Όλοι τους τώρα ετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα, στην εντυπωσιακή πίστα του Brno στην Τσεχία, με τον Marc Marquez να έχει την πρωτοπορία στη βαθμολογία και θέλει σίγουρα να την υπερασπιστεί.

 

Και το Brno είναι ένα καλό μέρος να το κάνει αυτό, με την Honda να έχει δυνατή παράδοση και το δίδυμο του HRC - μαζί με τον Crutchlow - να έχουν κάνει πρόσφατα δοκιμές εκεί, τεστάροντας κι ένα νέο πλαίσιο.

 

Ο Marquez είχε κερδίσει το Τσέχικο GP το 2013, τη χρονιά που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, όμως την επόμενη σεζόν ήταν ακριβώς στο Brno που σταμάτησε το τρομερό σερί των 10 συνεχόμενων νικών του.

 

Αυτός που τον σταμάτησε τότε είναι ο Dani Pedrosa, με τον Ισπανό να συγκεντρώνει αρκετές ελπίδες να πάρει μια δεύτερη φετινή νίκη και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή.

 

Οι δυο που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τις Honda είναι ο Maverick Vinales και ο Valentino Rossi, οι αναβάτες της Movistar Yamaha.

 

Ο πρώτος έχασε την πρωτοπορία στη βαθμολογία και παρουσιαζόταν απογοητευμένος, ωστόσο είναι έτοιμος να μάθει από τα λάθη του και να αντεπιτεθεί. Φέτος δεν έχει πέσει κάτω από τη 2η θέση στη βαθμολογία.

 

Από την άλλη το Brno είναι η πίστα που το 1996 ο Valentino έπαιρνε την πρώτη του νίκη και οπωσδήποτε θα θέλει και φέτος, 21 χρόνια μετά, να επαναλάβει εκείνη του την επιτυχία.

 

Βέβαια και οι τέσσερεις προαναφερθέντες θα πρέπει να προσέξουν τις πολύ απειλητικές κόκκινες μοτοσυκλέτες, ή για να είμαστε πιο ακριβείς τη μια εκ των δυο.

 

Ο Andrea Dovizioso ξέρει πάρα πολύ καλά ότι έχει μια χρυσή ευκαιρία να πάρει κάτι καλό στο Brno, καθώς μετά ακολουθεί η Αυστρία που πέρυσι οι κόκκινοι έκαναν το 1-2.

 

Πολύ καλή είναι και η παράδοση του Jorge Lorenzo στο Brno, συμπεριλαμβανομένης και της εντυπωσιακής του νίκης εκεί το 2015, που ξεκίνησε από την pole και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του.

 

Όμως η φετινή πρώτη του σεζόν με την Ducati έχει αποδειχτεί περισσότερο περίπλοκη απ’ ότι υπολόγιζε ο Ισπανός, ο οποίος για την ώρα αρκείται στο να σημειώνει βήματα προόδου με τη νέα του μοτοσυκλέτα.

 

Στην Suzuki ο Iannone έχει καλή παράδοση στην Τσεχία και θα προσπαθήσει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο 2ο μισό της χρονιάς, ενώ ο Rins θα θέλει να κάνει επανεκκίνηση μετά το πρώτο μισό που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

 

Ο Aleix Espargaro της Aprilia θα προσπαθήσει να πλησιάσει περισσότερο τους μπροστά αναβάτες, ενώ ο ομόσταυλός του, ο Sam Lowes, να αποδείξει στο εργοστάσιο ότι αξίζει να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Στην ΚΤΜ θέλουν να συνεχίσουν στα γερά θεμέλια που έχουν χτίσει μέχρι στιγμής, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι στο Sachsenring τερμάτισαν με τη μικρότερη διαφορά από την κορυφή στους πρώτους εννέα αγώνες!

 

Λόγο φυσικά στις μάχες για τα βάθρα - και γιατί όχι ακόμα και στις νίκες - έχουν και οι δορυφορικοί αναβάτες και θα ξεκινήσουμε δικαίως από τον Cal Crutchlow, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα έχει εργοστασιακό συμβόλαιο.

 

Ο Βρετανός επιστρέφει στην πίστα όπου πέρυσι θριάμβευσε και πήρε μια εντυπωσιακή νίκη, όντας ο πρώτος αναβάτης από την Αγγλία που κερδίζει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 35 χρόνια!

 

Στην ίδια πίστα μάλιστα, ο Cal Crutchlow έπαιρνε και το πρώτο του βάθρο στον αγώνα του 2012, όταν και τερμάτισε πίσω από τους Pedrosa-Lorenzo που είχαν δώσει τότε μια εκπληκτική μάχη μέχρι τέλους.

 

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το τρομερό δίδυμο του Herve Poncharal στην Monster Yamaha Tech 3, που θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος τον τίτλο του rookie της σεζόν.

 

Μετά το βάθρο του Johann Zarco μέσα στην πατρίδα του, το Le Mans, ήρθε ο Jonas Folger να πετύχει ακριβώς το ίδιο, ένα βάθρο δηλαδή μέσα στην πατρίδα του, το Sachsenring.

 

Και μέσα σ’ όλους αυτούς είναι και ο Danilo Petrucci που θέλει να συνεχίσει να δίνει το παρών στις συνεντεύξεις τύπου του Σαββάτου και της Κυριακής!

 

Τέλος, ο ντόπιος και ιδιοκτήτης της πίστας του Brno, ο Karel Abraham, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας όταν και αγωνιζόταν στα SBK-Motul και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δείξει ότι αξίζει να του ανανεωθεί το συμβόλαιο και για το 2018.

Επόμενο άρθρο »

Schwantz: Το MotoGP τώρα;

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka: Φανταστική Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα