• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Απαιτητικό το Brno
Ασύμμετρα πίσω, συμμετρικά μπροστά ελαστικά
Νέα 02/08/2017 - 10:31

Το καλοκαιρινό διάλειμμα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για πολλούς να ξεκουραστούν, αλλά και να προετοιμαστούν για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

«Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε αρκετά στους πρώτους εννέα αγώνες», τονίζει ο Piero Taramasso της Michelin, λίγες ώρες πριν το GP στο Brno.

 

Η Τσέχικη πίστα είναι απαιτητική στα ελαστικά, με άγρια επιφάνεια, υψομετρικές αλλαγές και μερικά δυνατά σημεία φρένων, όπως μπορούμε να δούμε εδώ.

 

Για το Brno η Michelin θα φέρει ασύμμετρα πίσω ελαστικά για όλες τις γόμες της (μαλακά, μεσαία, σκληρά) ενώ η κατασκευή των μπροστινών θα είναι συμμετρική.

 

«Τα δυνατά φρένα στα κατηφορικά σημεία πιέζουν πολύ ειδικά το μπροστινό ελαστικό, ενώ χρειάζεται και σταθερή πίσω πρόσφυση για την επιτάχυνση».

 

«Είναι μια πίστα πολύ απαιτητική για τα ελαστικά, τόσο για τα μπροστά όσο και για τα πίσω κι έτσι πρέπει να φέρουμε γόμες που θα μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν σε όλες τις περιστάσεις».

 

Και φυσικά δεν πρέπει κανείς να ξεχνά τον καιρό...

 

«Πέρυσι είχαμε βρεγμένο αγώνα, αλλά πριν είχαμε στεγνή πίστα και είδαμε μερικούς πολύ καλούς χρόνους».

 

«Θέλουμε να είναι ένα καλό Σ/Κ και να δείξουμε ότι τα σλικ μας θα αντέξουν για όλη τη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας την απαραίτητη πρόσφυση και αντοχή στους αναβάτες για να προσφέρουν θέαμα στους πολλούς θεατές που αναμένονται να μαζευτούν στην πίστα».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Καταπληκτική μεν η χρονιά

« Προηγούμενο άρθρο

Το Brno μέσα από την Brembo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα