• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Επέστρεψε στην κορυφή ο Marquez!
Γλυκόπικρη γεύση για Petrucci, 3ος ο Dovi
Νέα 10/09/2017 - 17:05

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε από την ατυχία του στο Silverstone ο Marc Marquez και κατάφερε στο Misano να πάρει μια πάρα πολύ σημαντική νίκη.

 

Παράλληλα συνέχισε ένα σερί της Honda που κερδίζει εκεί τα τελευταία τρία χρόνια τους ανταγωνιστές της.

 

Πάντως το βρόχινο αγώνα ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό ο Jorge Lorenzo, γράφοντας φοβερούς γύρους πάνω στην Ducati του.

 

Ο Ισπανός όχι μόνο πέρασε πρώτος αμέσως, αλλά κατάφερε να γράψει γρήγορα μια μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του, κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους του!

 

Κανείς δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει το ρυθμό του, όμως - ενδεχομένως από υπερβολική σιγουριά - έκανε το λάθος κι έπεσε από την πρώτη θέση.

 

Μετά την πτώση του Lorenzo, την πρώτη θέση πήρε ο Danilo Petrucci ένας πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος στη βροχή.

 

Ο Ιταλός, με την GP17 του, κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον προτελευταίο γύρο, με τον Marc Marquez πάντως να μένει σταθερά κοντά του.

 

Στο τέλος, ο 24χρονος ξεπέρασε τους ενδοιασμούς του και πήρε μια χρυσή νίκη και 25β που τον βάζουν και πάλι στην 1η θέση της βαθμολογίας, έστω κι αν ισοβαθμεί με τον Dovi.

 

«Ήλεγχα τον αγώνα και ήξερα ότι μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα, όμως δεν ήθελα να πάρω ρίσκα».

 

«Έλεγα στον εαυτό μου να παραμείνεις ψύχραιμος και σε κάποια στιγμή σκέφτηκα ακόμα και να συμβιβαστώ με τη 2η θέση».

 

«Όμως οι βαθμοί, αυτοί οι πέντε παραπάνω, σ’ ένα τόσο δύσκολο Πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικοί κι αποφάσισα να πιέσω».

 

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού στο parc ferme, με τον Marquez να πανηγυρίζει έξαλλα αυτή την τεράστιας σημασίας νίκη του.

 

Το ότι είχε παραπάνω ταχύτητα από αυτή που έδειξε, φάνηκε στο τέλος όταν έκανε τον καλύτερο χρόνο του αγώνα στον τελευταίο του γύρο.

 

Από την άλλη, ο Petrux προσπαθούσε να κρύψει την απογοήτευσή του, μιας και για μια ακόμη φορά έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά στο τέλος δεν τη γεύτηκε.

 

«Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της χρονιάς. Προσπάθησα για το καλύτερο. Ήξερα ότι ο Marc ήταν πάντα πίσω μου και με μελετούσε».

 

«Στον τελευταίος γύρο παραλίγο να είχα μια πτώση κι έτσι αποφάσισα να αρκεστώ στη δεύτερη θέση... για μια ακόμη φορά έφτασα τόσο κοντά, αλλά...»

 

Ο Dovizioso από την άλλη, σ’ έναν πολύ δύσκολο αγώνα, κατάφερε να πάρει κι αυτός ένα σημαντικό βάθρο στην προσπάθειά του να είναι αυτός ο Πρωταθλητής του 2017.

 

Ο Ιταλός, που όπως και στο ζέσταμα έτσι και στον αγώνα είχε το νέο αεροδυναμικό φέρινγκ της Ducati - προσπάθησε, αλλά δεν ένοιωθε καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στο τέλος, που δεν μπόρεσε στο τέλος να μείνει κοντά στους δυο μπροστά.

 

Έτσι δεν ήθελε να πάρει ρίσκα κι έκανε αγώνα απλά και μόνο για τους βαθμούς, καταφέρνοντας βέβαια ν’ ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο του Misano.

 

Ζωντανός στη μάχη του Τίτλου έμεινε και ο Maverick Vinales, ο οποίος με το νέο πλαίσιο/ηλεκτρονικά τερμάτισε 16,5δ πίσω από τον πρώτο στη βροχή.

 

Ο Ισπανός παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κι απέχει μόλις 16β από την κορυφή, την ώρα που ο Pedrosa δείχνει να χάνει έδαφος.

 

Ο Ισπανός δεν μπορεί σ’ αυτές τις συνθήκες να ζεστάνει τα ελαστικά του και παραδοσιακά δυσκολεύεται, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η 14η θέση του.

 

Οι δυο βαθμοί που πήρε τον κρατούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την κορυφή (49β) με τον μεγάλο απόντα του σημερινού αγώνα, τον Rossi, να είναι 4ος στο -42β.

 

Πίσω στον αγώνα, ο Michele Pirro κατάφερε να πάρει μια φοβερή 5η θέση, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να σταθεί μαζί με τους καλύτερους του κόσμου.

 

Με το σημερινό του αποτέλεσμα, ο Pirro ισοφάρισε την καλύτερη θέση που έχει πάρει σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στην καριέρα του.

 

Αρκετές οι πτώσεις σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ανάμεσα στους άλλους έπεσε ο Baz - είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά, όπως στο ζέσταμα - αλλά και ο Crutchlow.

 

Παρ’ όλα αυτά και με τον Zarco να μην νοιώθει καλά στο βρεγμένο και να τερματίζει 15ος, ο Cal μείωσε τη διαφορά του από τον Γάλλο στη μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου δορυφορικού.

 

Στη σχετική βαθμολογία ο Crutchlow είναι τρίτος, 18 βαθμούς πίσω από τον Zarco ενώ ανάμεσά τους είναι ο Petrucci που κέρδισε σημαντικό έδαφος με τους 20β σήμερα.

 

Να σημειωθεί ότι ο Zarco έπεσε λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, σηκώθηκε όμως και με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να σπρώξει τη μοτοσυκλέτα του και να περάσει τη γραμμή τερματισμού παίρνοντας τον ένα βαθμό.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Χωρίς ρίσκο...

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto2: Έλαμψε ο Aegerter!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα