• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Εγώ κάνω τη διαφορά!
Η μοτοσυκλέτα άλλαξε ελάχιστα!
Νέα 10/10/2017 - 09:49

Λίγες ημέρες πριν ριχτεί στη μάχη της Ιαπωνίας, ο Andrea Dovizioso έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο motorsport.com.

 

Πρώτα-πρώτα μίλησε για την αρχική απογοήτευση στο στρατόπεδο των κόκκινων, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα ήθελαν στην αρχή της σεζόν.

 

Τότε ο Dovi μιλούσε για την ανάγκη να κοιτάξει μακροπρόθεσμα η Ducati τη μοτοσυκλέτα της και να τη βελτιώσει για την επόμενη σεζόν.

 

Ωστόσο στο Mugello ήρθε η πρώτη νίκη και όλα άλλαξαν! «Τη διαφορά έκανε η δουλειά μας με τα ελαστικά και τη διαχείριση που κάναμε».

 

«Ένα άλλο κλειδί ήταν και ότι βρήκαμε μια καλή βάση για όλες τις πίστες κι έτσι είχαμε ένα μικρό προβάδισμα σε κάθε Γύρο. Αντίθετα οι αντίπαλοί μας δεν είχαν».

 

«Μέχρι το Mugello δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι φέτος. Ψυχολογικά δεν ήμουν καλά μέχρι τότε, αλλά μετά όλα κύλισαν πολύ καλύτερα».

Αλλάζοντας θέμα, ο Dovizioso δεν φοβήθηκε να παραδεχτεί ότι φέτος ήταν μια έκπληξη και για τον ίδιο, το γεγονός ότι τα βάζει με επιτυχία με αναβάτες όπως ο Rossi, o Vinales, o Marquez ή ο Lorenzo.

 

«Ναι, με εξέπληξε κι εμένα. Αλλά όχι πολύ. Ήταν και λογικό, μιας και δεν ήμουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κι είχα να κερδίσω αγώνα πολλά χρόνια».

 

«Νίκησα όμως σε τέσσερεις κι όλοι έχουν φρικάρει! Όμως οδηγώ όπως πάντα, με την ίδια νοοτροπία και την ίδια στρατηγική».

 

«Το θέμα είναι ότι τώρα προσεγγίζω τη ζωή και τους αγώνες με διαφορετικό τρόπο. Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά».

 

«Για κάποιους είναι έκπληξη η σεζόν που κάνω, γιατί δεν με θεωρούσαν στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους. Όμως ποτέ δεν ήμουν πολύ μακριά. Τώρα με τις αλλαγές αυτές τους έφτασα».

 

Και στη συνέχεια έρχεται να δηλώσει με αυτοπεποίθηση:

«Η μοτοσυκλέτα δεν άλλαξε παρά ελάχιστα. Εγώ κάνω τη διαφορά και ειδικά στο σχεδιασμό. Τόσο μικρές λεπτομέρειες κι όμως έχουν τεράστιο αντίκτυπο».

 

Ενδιαφέρον είχε και το ότι αποκάλυψε ότι κάποια πράγματα στο γκαράζ της Ducati, ξεκαθάρισαν με την έλευση του Lorenzo και παρά το ότι τα έλεγε ο ίδιος ο Dovi από καιρό.

 

«Η έλευση του Jorge επιβεβαίωσε κάποια πράγματα με τη μοτοσυκλέτα που έλεγα, αλλά πολλοί μέσα στην ομάδα δεν έβλεπαν ξεκάθαρα».

 

«Όταν ήρθε ο Jorge όμως, όλοι κατάλαβαν ποια ήταν η πραγματικότητα της μοτοσυκλέτας».

 

Το συμβόλαιο του Dovi - όπως και σχεδόν όλων των υπόλοιπων αναβατών της μεγάλης κατηγορίας - λήγει με το τέλος του 2018.

 

Βέβαια ό,τι και να γίνει στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες φέτος, είναι σίγουρο ότι οι συζητήσεις που θα ξεκινήσουν από τη νέα σεζόν, θα έχουν διαφορετική βάση από τις αντίστοιχες περσινές.

«Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις από την αρχή της επόμενης σεζόν και ναι, είναι αλήθεια ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι από διαφορετική βάση».

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Ducati έπρεπε να διαλέξει ποιον εκ των Dovizioso και Iannone θα κρατούσε στις τάξεις της.

 

Τέλος, μίλησε για το αν τον ενοχλεί που δεν ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αν ποτέ είχε φανταστεί ότι τα πράγματα θα έπαιρναν μια τέτοια τροπή στο Πρωτάθλημα.

 

«Στην αρχή όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Jorge κι αυτό ήταν καλό για εμένα, καθώς δεν είχα πίεση. Ήμουν συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και μόνο».

 

«Αν το είχα φανταστεί; Ναι! Το χειμώνα άλλαξα προπόνηση και πνευματικά έφτασα πιο έτοιμος στην αρχή της σεζόν από κάθε άλλη χρονιά».

 

«Τα χειμερινά αποτελέσματα είχαν πάει καλά και στο Qatar ήμουν δεύτερος. Τότε άρχιζα να το σκέφτομαι, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ακόμα. Όμως ήμουν πιο έτοιμος από άλλες χρονιές».

Επόμενο άρθρο »

2018: Οι αναβάτες του Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Βάθρο στο Motegi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα